Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Jūrmalas TDK „Vēlreiz” Sanktpēterburgā izcīna Grand Prix

Easyget.lv, 21.11.2013. 15:32

Jūrmalas Kultūras centra vidējās paaudzes tautas deju kolektīvs „Vēlreiz” no 8. līdz 12. novembrim Sanktpēterburgā notiekošajā IV Starptautiskajā folkloras festivālā - konkursā „Interfolk in Rossia 2013” ieguva Grand Prix tautisko deju kolektīvu kategorijā.

Līdzās galvenajai balvai dejotāji no Latvijas saņēma arī žūrijas specbalvu par vislabāko tautas deju apdari un rekomendāciju – ielūgumu uz Eiropas tautas deju čempionātu Bulgārijā 2014. gadā.

Kopumā kolektīvs „Vēlreiz” festivālam bija sagatavojis 10 dejas, finālā tika izdejota Jāņa Ērgļa deja „Meitu māte”. Festivālā piedalījās 50 ansambļi no visas pasaules. Tika pārstāvētas tādas valstis kā Krievija, Francija, Ķīna, Izraēla, Igaunija, Filipīnas, Indija, Japāna un Latvija. Festivāla notiek jau vairākus gadus, un tā galvenais mērķis ir veicināt starptautisku sadraudzību nacionālās kultūras jomā.

Deju kolektīvs „Vēlreiz” dibināts 2002. gadā, koncertē dažādās Latvijas pilsētās, aktīvi atbalsta pašvaldības kultūras pasākumus. Viens no kulminācijas brīžiem kolektīvam bija dalība „Dejai 60”. „Vēlreiz” ir viesojies tādās valstīs kā Lietuva, Slovākija, Gruzija, Krievija un Ķīna. Piedalījies visos Dziesmu un Deju svētkos kopš dibināšanas. Kolektīva vadītāji ir Vita Pole un Māris Subačs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV