Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Aktieris Kaspars Pūce saraksta grāmatu „Pūcesbērna patiesie piedzīvojumi Padomijā”

Easyget.lv, 21.11.2013. 15:37

Leļļu teātra aktieris Kaspars Pūce savas bērnības atmiņas uzrakstījis kā aizraujošu dēku stāstu, kurā bērna acīm skatītas skarbās padomju laika dzīves realitātes.
Aktieris Kaspars Pūce saraksta grāmatu „Pūcesbērna patiesie piedzīvojumi Padomijā”

Grāmatā „Pūcesbērna patiesie piedzīvojumi Padomijā” bērna uztveres tiešums un naivitāte brīnišķīgi savijas ar pieauguša stāstnieka asredzīgu ironiju. Epizodes ir spilgtas un tēlainas, tajās lasām par mazā Pūcesbērna pirmajiem soļiem izsūtījumā, par skolas gaitām svešumā un pirmajiem gadiem pēc atgriešanās tēvzemē. Represēto latviešu dzīvesstāstu vidū Kaspara Pūces grāmata ir iezīmīga ar oriģinālo vēstījuma intonāciju, silto humoru un bagāto valodu.

Kaspars Pūce ir aktieris, strādājis Dailes teātrī un Latvijas Leļļu teātrī, beidzamos gados plašu atzinību guvis, ar iedvesmu un izdomu būdams Ziemassvētku vecītis oficiālos un arī gluži privātos sarīkojumos. Nu klajā nākusi viņa pirmā grāmata.

Tieksme uz radošu darbību Kasparam ielikta jau šūpulī, viņa tēvs ir režisors Voldemārs Pūce, māte – aktrise Daila Kukaine-Pūce. Taču liktenis un laikmets šai ģimenei bija sagatavojis rūgtus pārbaudījumus. Tēvu par pretpadomju darbību apcietina, notiesā un izsūta uz Vorkutu. Māte ar Kasparu, kuram ir tikai nepilni astoņi mēneši, tiek aizsūtīta uz Pieamūras stepēm. Tālu no dzimtenes aug mazais Pūcesbērns, cīnās par savu vietu zem saules, mācās runāt un lasīt, vērot un novērtēt cilvēkus. Taču pārbaudījumi Kasparu sagaida arī tad, kad vecāki dēlu deviņu gadu vecumā atsūta uz Rīgu, lai viņš izglītību turpinātu dzimtajā valodā.

Grāmatas atvēršanas svētki notiks 25. novembrī plkst. 18:00 Latvijas Leļļu teātrī. Atklāšanā piedalīsies autors, viņa ģimene, draugi un kolēģi.

Grāmata jau nopērkama apgādu "Jānis Roze", "Valters un Rapa", "Zvaigzne ABC" un "Jumava" grāmatnīcās.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV