Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Rakstnieki un mūziķi sacentīsies erudīcijas spēlē

Easyget.lv, 21.11.2013. 16:18

Rakstniecības un mūzikas muzejā trešdien, 27. novembrī, plkst. 17:30 notiks erudīcijas spēle „Kas/Kur/Kad sadziedāja un sadzejoja valsti?”, kurā sacentīsies jaunie rakstnieki un mūziķi, informē muzeja pārstāve Maija Treile.

Pasākums papildina muzejā skatāmo izstādi „Sadzejotā valsts”, kas vēsta par to, kā Latvijas rakstniecībā rodas un dzīvo nacionālais mīts par Latvijas valsti, dažādos laikos uzturēdams valstiskuma apziņu. Erudīcijas spēles mērķis ir veselīgā sacensību garā atklāt interesantus faktus par rakstniekiem un komponistiem, kuri savos darbos ir palīdzējuši izsapņot, izcīnīt, nosargāt un apsveikt valsti. Atsevišķus jautājumus ilustrēs arī interesanti priekšmeti no muzeja krājumā glabātajām rakstnieku un komponistu kolekcijām.

Spēles dalībnieki sacentīsies divās komandās, atbildot uz jautājumiem par literatūru un mūziku. Pasākumā īpaša loma paredzēta arī apmeklētājiem, kuriem spēlētāji varēs lūgt palīdzību atrast pareizās atbildes uz grūtākajiem jautājumiem. Tādēļ apmeklētāji aicināti pirms sarīkojuma apskatīt izstādi „Sadzejotā valsts”, lai vieglāk varētu palīdzēt jaunajiem rakstniekiem un mūziķiem. Erudīcijas spēli vadīs Māra Eņģele, Līva Pugoviča, RMM.

Ieejas maksa sarīkojumā – Ls 1,50 (2,13 EUR); pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (1,42 EUR). Biļetes cenā iekļauts izstāžu apmeklējums.

Papildu informācija: www.rmm.lv

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV