Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

„Bada spēles” otrā daļa kļūs par vienu no skatītākajām šī gada filmām

Easyget.lv, 22.11.2013. 12:58

Jau tagad prognozēts – „Bada spēles. Spēle ar uguni” kļūs par vienu no iecienītākajām šī gada filmām visā pasaulē. Latvijas kinoteātros tā skatāma no šodienas, 22. novembra.

„Bada spēles. Spēle ar uguni” ir otrā filma, kas veidota, balstoties uz rakstnieces Sjūzenas Kolinsas (Suzanne Collins) pasaulē atzinību guvušajām grāmatām. Darbi stāsta par totalitāru Panemas valsti, kas sastāv no divpadsmit apgabaliem. Nabadzīgie apgabali ar izteiktu sociālo atšķirtību ne tikai uztur valsts galvaspilsētu Kapitoliju, bet arī ik gadu piedalās Bada spēlēs – nāvējošā cīņā par izdzīvošanu, kas izklaidē bagātniekus un kur uzvar tikai viens dalībnieks. Filmā piedalās tādas zvaigznes kā Dženifera Lorensa (Jennifer Lawrence), Džošs Hačersons (Josh Hutcherson), Elizabete Benksa (Elizabeth Banks), Stenlijs Tuči (Stanley Tucci), Laiems Hemsvorts (Liam Hemsworth), Vūdijs Harelsons (Woody Harrelson), mūziķis Lenijs Kravics (Lenny Kravitz) u.c.

2012. gadā pirmās „Bada spēles” kļuva par kulta filmu un nopelnīja vairāk nekā 693 miljonus ASV dolāru. Pēc ekspertu domām, otrā filma „Bada spēles. Spēle ar uguni” gūs ievērojami lielāku skatītāju atzinību. 2014. gadā un 2015. gadā plānotas vēl divas filmas pēc rakstnieces S. Kolinsas grāmatas „Bada spēles. Zobgaļsīlis” motīviem.

Filmā „Bada spēles. Spēle ar uguni” Katnisa ir pārkāpusi Bada spēļu noteikumus un guvusi uzvaru asinis stindzinošajā spēlē. Panemā sākas krasas izmaiņas un pēc taisnības izslāpušās sabiedrības nemieri. 12. apgabalam, kas ar entuziasmu sagaidījuši uzvarētājus Katnisu un Pītu (atveido Dž. Hačersons), jādodas kaujā vēlreiz.

Tuvojas jubileja – reizi 25 gados notiek Bada spēles, kur arēnā Katnisai par izdzīvošanu jācīnās ar iepriekšējo Bada spēļu uzvarētājiem. Bet vai pusaudze gūs veiksmi vēlreiz un spēs uzveikt visspēcīgākos pretiniekus? Varbūt par „Meiteni ugunī” dēvētā Katnisa sadegs liesmās uzreiz pēc ienākšanas Arēnā? Atbildes uz jautājumiem skatītāji uzzinās no 22. novembra, kad notiks filmas „Bada spēles. Spēle ar uguni” pirmizrāde kinoteātros pasaulē un Latvijā.


 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV