Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Kaspara Gobas dokumentālā filma „Pirmie” bezmaksas seansā

Easyget.lv, 22.11.2013. 16:44

ES mājā 2. decembrī demonstrēs Kaspara Gobas dokumentālo filmu „Pirmie” par Somālijas bēgļu gaitām Latvijā

2006.gada vasarā Latvijā no Somālijas ieradās septiņi bēgļi. Gadu pavadījuši nelegālo imigrantu centrā, viņi nonāca uz ielas – bez dokumentiem, bez iztikas līdzekļiem, bez valodas zināšanām. Kas notika un cik gatava Latvija ir bēgļu uzņemšanai – par to stāsta režisora Kaspara Gobas dokumentālā filma “Pirmie”, kas pirmdien, 2.decembrī, pulksten 17:30 būs skatāma ES mājā (Aspazijas bulvārī 28).

Dokumentālā filma „Pirmie” parāda, ka globālajam multikulturālisma, etniskās daudzveidības un iedzīvotāju migrācijas pieaugumam nav gatava ne Latvijas valsts, ne sabiedrība. Filma tapusi 2013.gadā, un tās pirmizrāde notika 27.augustā LTV1 kanālā. Seanss ES mājā notiks sadarbībā ar MEDIA Desk informācijas centru.

Pirms filmas seansa apmeklētājiem būs iespēja tikties ar filmas producenti Ievu Gobu un MEDIA Desk informācijas centra vadītāju Leldi Ozolu.

Režisors Kaspars Goba: „Mani darbi līdz šim ir bijuši par tēmām, kas saistītas ar mūsu sabiedrību un man šķitušas nozīmīgas. Ir svarīgi, lai cilvēki padomātu, ka, pat ja ekonomiski varētu dzīvot labāk, tas, ka patlaban pie mums nenotiek karš, ir liela vērtība. Un tie cilvēki, kuri baisu apstākļu dēļ bijuši spiesti pamest savas mājas, ir pelnījuši izpratni no mūsu puses.”

Pasākums tiek organizēts ES mājas tematiskā mēneša ietvaros – novembrī un decembrī paša uzmanība tiek veltīta Eiropas Savienības vērtībām un ES dalībvalstu kultūras dažādībai.

Tā kā vietu skaits ir ierobežots, ES māja aicina interesentus pieteikties jau iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi esmaja@esmaja.lv vai zvanot pa tālruni 67085445.

Atgādinām, ka visi pasākumi ES mājā ir bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV