Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Dokumentāls stāsts par Ojāru Vācieti ievada LTV1 jauno portretfilmu izlasi

Easyget.lv, 25.11.2013. 14:56

No 5. decembra ceturtdienās pulksten 21.15 mēneša garumā LTV1 piedāvās jaunu portretfilmu izlasi, kuru uzsāks LTV režisores Mārītes Balodes jaunākā, Ojāram Vācietim veltītā videofilma „Visāda garuma gadi”. LTV portretfilmas decembrī stāstīs arī par dziesminieci Austru Pumpuri, komponistu Jāzepu Vītolu un koklētāju Laimu Jansoni.
Dokumentāls stāsts par Ojāru Vācieti ievada LTV1 jauno portretfilmu izlasi

“Šodien, kad devalvējas vērtības un sajukuši orientieri, lasiet Ojāru Vācieti! Atklātu, dusmīgu, ironisku, trauslu un mīlošu. Vīrišķīgu un kosmisku. Viņa dzīve ir dzejā, un cita atklājuma nevar būt. It īpaši, ja pats autors to lasa,” uzsver filmas režisore, daudzu izcilu televīzijas portretfilmu autore Mārīte Balode.

Viņas jaunākā videofilma “Visāda garuma gadi” radīs iespēju dzirdēt un redzēt pašu dzejnieku dažādu gadu videofiksācijās saistībā ar nupat aizvadītajiem viņa jubilejas mēneša pasākumiem un savā ziņā veidos dialogu ar pirms 30 gadiem tapušajiem materiāliem, kuros Ojārs Vācietis fiksēts savā 50. jubilejā un arī aiziešanas gadā. Kādas vērtības ataino laiks un gadi? Atbilde rodama viņa dzejā.

Foto: Ojārs Vācietis. Foto no Ojāra Vācieša muzeja arhīva

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV