Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Decembrī Dirty Deal Teatro piedāvā bagātīgu programmu

Easyget.lv, 26.11.2013. 10:53

Dirty Deal Teatro decembrī gaidāmas divas pirmizrādes un divi dramaturgu lasījumi
Decembrī Dirty Deal Teatro piedāvā bagātīgu programmu

Režisores Ingas Tropas izrāde sākumskolēniem “Baltā grāmata” ir kopīgs ceļojums no mūsdienām uz 19. gadsimta laukiem. Tur ceļiniekus sagaida Jančuks – zinātkārs un aizrautīgs puika, ar kuru kopīgi atklāt un piedzīvot apkārt esošo pasauli. Lai gan ceļojums notiek Jančuka pasaulē, tur pieredzētais bieži vien sasaucas ar notikumiem un sajūtām šodien. Kopīgais ceļojums atklāj pasauli aizvien vairāk un vairāk, top skaidri tās likumi un kārtībā, taču ik reiz, kad šķiet, kas viss tapis skaidrs, notiek kāds brīnums un pasaule paliek kā noslēpums. Pirmizrāde 5. decembrī plkst. 19:00, nākamās izrādes 7., 21., 22. decembrī plkst. 12:00.

Komēdijas “Nobiedē mani” veidotājas - režisore Paula Pļavniece un horeogrāfe Katrīna Albuže par savu izpētes objektu ir izvēlējušās vienas no lielākajām cilvēka bailēm – bailes no nāves. Ko darīt ar neizbēgamo faktu, ka ikvienam no mums reiz apstāsies sirds, aizvērsies acis un elpa aizplūdīs? Lai to uzzinātu izrādes veidotājas vienā mirklī kļūst par piecdesmit gadiem vecākas. Gaidīt beigas vai censties tās attālināt? Izrādes veidotājas un izpildītājas Paula un Katrīna beigas negaida, bet ir izstrādājušas apjomīgu vingrojumu un uzdevumu kompleksu dzīves ilguma pagarināšanai. Pirmizrāde 10. decembrī plkst. 19:00.

Decembrī būs skatāma arī izrāde “Pārmaiņu pārbaude”, kuras tapšana sākās ar to, ka šī gada augustā pieci cilvēki atstāja Rīgā naudu un bankas kartes, lai uz desmit dienām dotos uz Dzelzavas pagastu simulēt finanšu apokalipsi jeb situāciju, kad naudai zudusi tās vērtībā. Vietējiem iedzīvotājiem apmaiņā pret pārtiku tika nolemts piedāvāt izrādes radošās komandas radīto mākslu. Izrāde ir stāsts gan par piedzīvoto Dzelzavā, gan mēģinājums izglābt pasauli no finanšu, ekoloģiskām un vēl citām draudošām apokalipsēm.

“Teksts par tēmu” lasījumos 18. decembrī plkst. 19:00 klausītāji dzirdēs topošā darba sižeta izklāstu un pirmās piecas lapas, kuras seši dramaturgi būs radījuši, balstoties uz sešu režisoru piedāvātām tēmām. Lasījumos klāt esošs būs arī tajā vakarā izvēlētās tēmas režisors, tādējādi par lasījumu būtiskāko sastāvdaļu kļūs diskusija starp dramaturgu, režisoru, lasījumu moderatoru un klausītājiem par to, kā dramaturgs ir atklājis izvēlēto tēmu, kāpēc tā atklāta tieši tā, cik klausītājiem ir aktuāla režisora piedāvātā tēma, un vai dzirdētais teksts un tēma ir tik interesanta, lai to realizētu izrādē?

Lasījumi un konkurss “10 minūtes slavas Latvijā” šajā teātra sezonā notiks visos Latvijas novados. Lasījumi noslēgsies maijā, kad labākās idejas vienuviet skanēs Rīgā konkursa finālā, kad katra novada klausītāju balsošanā izvēlētais uzvarētājs ar savu lugu iepazīstinās jau plašāku interesentu un teātra profesionāļu loku. Katra pasākuma uzvarētājs saņems arī naudas balvu. Konkurss sāksies ar Rīgas posmu 2. decembrī plkst. 19:00 Dirty Deal Teatro.

Tāpat Dirty Deal Teatro decembrī skatītājiem piedāvā piedalīties spēlē par pasaules kārtības veidošanu pēc naftas ēras beigām “Diena pēc naftas”, redzēt romantisku igauņu komēdiju “Labākais cilvēks Tahkurannā”, dzejas izrādi krievu valodā “Marina Cvetajeva”, kolektīvu vakarēšanu kopā ar Ezīti, Lācēnu un Zaķi izrādē “Sen jau tā vajadzēja, Zaķi”, kā arī izrādi par to, cik lieli mēs gribēsim būt 2020. gadā “Nacionālais attīstības plāns”.

Ar pārējo oktobra repertuāru iespējams iepazīties teātra mājaslapā http://dirtydeal.lv/teatro/programma/ un www.draugiem.lv/Dirty-Deal-Teatro

Biļetes var iegādāties iepriekšpārdošanā “Biļešu Paradīze” kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv. Izrādes notiek teātrī “Dirty Deal Teatro” (Spīķeru kvartāls, Maskavas iela 12, k-2).

Foto: Izrāde "Pārmaiņu pārbaude". Foto (c) Māris Reksnis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV