Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Džakomo Kazanova jaunajā dejas izrādē atklājas visromantiskākajā smalkumā

Easyget.lv, 26.11.2013. 12:23

Daugavpils teātrī pirmizrādi piedzīvojusi dejas izrāde „Kazanova. Henrieta. Venēcija.”
Džakomo Kazanova jaunajā dejas izrādē atklājas visromantiskākajā smalkumā

Galerijas:

Iestudējums skatītājus iepazīstina ar smalko dejas pasauli, caur plastiku un kustību stāstot par izcilo personību Džakomo Kazanovu.

Izrādes radošā komanda atzīst, ka šāda veida izrāde Daugavpils teātrī ir eksperiments, jo nekad līdz šim nav tkusi iestudēta pilnmetrāžas dejas izrāde. Izrādē piedalās ne vien dejotāji no Daugavpils teātra modernā baleta trupas, bet arī Daugavpils teātra aktieri, kuriem tas ir izaicinājums. Izrādē dzēsta robeža starp dramatiskajiem aktieriem un teātra mūsdienu baleta trupu, viņu darbības uz skatuves savienotas vienā veselumā, tādejādi arī attīstot Daugavpils teātri muzikāli dramatiskā teātra žanrā. Mākslinieki atzīst, lai arī mēģinājumu processs ir bijis smags, tas nesis arī lielu baudu. „Izrādes horeogrāfe un libreta autore Irina Saveļjeva atlaides nav devusi nevienam, bet izrāde tapa caur lielu mīlestību un sākotnējais eksperiments izvērtās par veiksmīgu pilnmetrāžas dejas izrādi,” stāsta iestudējuma aktieri.

Izrādi raksturojošie vārdi - niansētas detaļas, skaisti cilvēki, mūzika, deja, spēcīgs stāsts par mīlestību, mīlētāju un spilgtu personību.

Iestudējums „Kazanova. Henrieta. Venēcija.” atklāj Kazanovas smalko un romantisko dvēseli, kas katru reizi iemīlējās patiesi un kaislīgi. Tas ir stāsts par personību ar lielu cilvēcisko potenciālu, kura prata skaisti dzīvot, meistarīgi spēlēt un neprātīgi jokot ar savu likteni.

Horeogrāfe, libreta autore: Irina Saveļjeva
Lomās: Miroslavs Blakunovs, Inese Ivulāne – Mežale, Egils Viļumovs, Aleksandrs Komarovs, Jeļizaveta Petrova
Dejotāji: Anna Sultanova, Anna Gimbute, Artūrs Jackevičs, Svetlana Morozova, Māris Boka, Džeina Saulīte, Milena Rožanska, Natālija Kotona, Edgars Kuškurs, Raimonds Paegle
Scenogrāfija un kostīmi: Inga Bermaka , Agnese Stabiņa
Gaismu mākslinieks: Sergejs Vasiļjevs

Tuvākās izrādes notiks 4.decembrī 18:30 (pārcelta no 23. novembra), 6. decembrī 18:30 un 30. decembrī 18:30.

Biļetes - Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetā www.bilesuparadize.lv.

Foto: Izrāde „Kazanova. Henrieta. Venēcija.”. Foto (c) Makars Kirikovs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV