Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Šonedēļ uz ekrāniem iznāk trilleris “Vecais zēns”

Easyget.lv, 27.11.2013. 10:00

29.novembrī Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt režisora Spaika Lī filmu “Vecais zēns” (“Oldboy”), kas ir 2003. gada dienvidkorejiešu kulta filmas Holivudas versija un kurā galvenās lomas atveido Džošs Brolins, Semjuels L. Džeksons, Šolto Koplijs un Elizabete Olsena.
Šonedēļ uz ekrāniem iznāk trilleris “Vecais zēns”

“Vecais zēns” ir stāsts par Džo (Džošs Brolins, filmu “Kur sirmgalvjiem nav vietas”, “Vīri melnā”, “Gangsteru mednieki” zvaigzne). Džo ir veiksmīgs reklāmas speciālists, kura dzīve pārvēršas par īstu murgu, kad viņš tiek nolaupīts un ievietots izolētā telpā, kur viņam nākas pavadīt divdesmit gadus. Ticis brīvībā, bijušais gūsteknis nolemj atriebties cilvēkam, kurš izpostījis viņa dzīvi. Taču ceļš pie noslēpuma atklāšanas ir garš un mokpilns, savukārt jauni noslēpumi liek jukt prātā... Filmas režisors Spaiks Lī ir saņēmis divas ASV kinoakadēmijas balvu nominācijas un zināms pēc tādām filmām kā “Malkolms X”, “Savējais”, “Sema vasara” u.c. Fragments no intervijas ar režisoru par jauno filmu “Vecais zēns”:

Vai jums nācās pielikt pūles, lai tiktu pie režisora amata, pēc tam kad producenti apstiprināja filmas tapšanu?

Spaiks Lī: “Nē. Šis projekts nonāca mana aģenta redzes lokā un tālāk pie manis.”

Vai pirms piekrišanas sēsties režisora krēslā bijāt redzējis 2003.gadā tapušo oriģinālu?

Spaiks Lī: “Jā, es biju redzējis oriģinālu, tas mani pamatīgi sapurināja. Tā ir ļoti izaicinoša un oriģināla filma, ļoti stilīga. Taču tas bija pirms desmit gadiem, un toreiz man ne reizi neienāca prātā, ka kādu dienu es varētu veidot jaunu šīs filmas versiju... Līdz brīdim, kad mans aģents nosūtīja scenāriju. Es biju lasījis arī komiksu (“mangu”), pēc kura motīviem “Vecais zēns” tika veidots.”

Kādas bija jūsu attiecības ar oriģinālās filmas režisoru Parku Čan-Vuku un kāda bija pieeja, izmantojot “mangu”, kas ir filmas pamatā?

Spaiks Lī: “Mūsu mērķis nebija veidot Parka Čan-Vuka filmas “rimeiku”, bet gan interpretāciju. Vēl pirms Džošs Brolins piekrita izpildīt titullomu, es tikos ar Čan-Vuku, lai saņemtu viņa svētību veidot filmu. Viņš ieteica veidot savu darbu, nevis viņa filmas kopiju. Tāda bija mūsu pieeja. Lai arī izmantojām vienu un to pašu izejmateriālu un manā filmā ir atsauces uz oriģinālu, šī ir cita filma.”

Vai jūsu filmā ir tikpat daudz asiņu un vardarbības?

Spaiks Lī: “Ir dažādi vardarbības veidi. Ne vienmēr tā ir fiziska vardarbība...”

Vai jūs piekristu, ja tiktu uzņemts kāds jūsu filmas “rimeiks” jeb interpretācija?

Spaiks Lī: “Viennozīmīgi – nē!”

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV