Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Ar panākumiem noslēdzies Latvijas paviljons Venēcijas mākslas biennālē

Easyget.lv, 27.11.2013. 16:24

Mākslinieku Kaspara Podnieka un Kriša Salmaņa veidotās ekspozīcijas „North by Northeast” apmeklētāju skaits sešu bienāles norises mēnešu laikā vienpadsmit reizes pārsniedzis plānotās prognozes
Ar panākumiem noslēdzies Latvijas paviljons Venēcijas mākslas biennālē

Latvijas paviljonu 55. Starptautiskajā Venēcijas mākslas biennālē sapskatījuši 222 620 apmeklētāji, kā arī sasniegti citi vērienīgā un mākslinieciski augstvērtīgā projekta mērķi.

Projekta komisāre Zane Čulkstēna uzsver, ka paviljona veiksmes pamatā ir "mākslinieku izvēle un to veidotais starptautiski uztveramais darbs, Latvijas paviljona atrašanās vieta, paviljona veidošanas process un komandas darbs, sadarbības partneru un atbalstītāju piesaistīšana, kā arī Baltijas-Ziemeļu mākslas skolas izveide”. Kā īpašu atzinību Čulkstēna uzsver Laikmetīgās mākslas muzeja starptautiskās ekspertu komisijas lēmumu ekspozīcijas „North by Northeast” („Ziemeļi-Ziemeļaustrumi”) darbus iekļaut topošā muzeja kolekcijā.

"Izstāde - ekspozīcija - Latvijas Paviljons „North by Northeast” ir veikusi pilnu ciklu, un stāsts par savas vietas iedvesmoto projektu ir spējis uzrunāt un iedvesmot nopietnu skaitu ieinteresētu un uzmanīgu skatītāju. Latvija joprojām ir maza valsts, un nacionālie paviljoni tiek nemainīgi izvaicāti - slavēti un kritizēti. Uz šī fona mūsu galvenais nolūks ir atgādinājums - esam pārliecinājušies un ir iespējamas situācijas, kurās zeme top caurspīdīga, zari var kļūt par saknēm, un debesis ir tepat tuvumā," norāda projekta komisāre Zane Onckule.

Latvijas paviljonu 55. Starptautiskajā Venēcijas mākslas biennālē organizēja kim? Laikmetīgās mākslas centrs sadarbībā ar Ņujorkas mākslas telpu „Art in General”. Ekspozīcijā „North by Northeast”tika izstādīti jauni, īpaši Venēcijas Arsenāla telpai veidoti darbi – Kaspara Podnieka lielformāta fotogrāfijas un video, kurās portretēti Drustu zemnieki uz savu saimniecību fona un Kriša Salmaņa instalācija – ritmiski svārstīgs koks. Atklājot mākslinieka attiecības ar reālo un vienmēr mainīgo cilvēku veidoto pasauli, tostarp iztēlotajām Eiropas robežām un centriem, ekspozīcijas ietvaros mākslinieki pievērsās identitātes, nenoteiktības un starpstāvokļu izgaismošanai.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV