Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Fantāziju pasaule atgriežas jaunākajā "Reiz sensenos laikos" sezonā

Easyget.lv, 28.11.2013. 11:31

Fantāzijas drāma "Reiz sensenos laikos" („Once Upon A Time”) šodien atgriežas televīzijas kanālā FOX ar 3.sezonu un jaunām aizraujošām iztēles virsotnēm, pastāstīja "Fox International Channels" (FIC) sabiedrisko attiecību konsultants Kārlis Bikšus.
Fantāziju pasaule atgriežas jaunākajā "Reiz sensenos laikos" sezonā

"Reiz sensenos laikos" ir stāsts, kurā mūžsenā cīņa starp labo un ļauno savijas kopā divās paralēlās pasaulēs - pasakā un dzīvē. 

ASV pilsētiņā Storībrūkā mīt kāda jauna sieviete - Emma Svona, kuras dzīve 28.dzimšanas dienā sagriežas kājām gaisā. Pie sievietes namdurvīm pieklauvē kāds desmit gadu vecs zēns, kurš izrādās ir viņas dēls Henrijs. Pirms daudziem gadiem Emma atteicās no puisēna un nodeva viņu adopcijai. Taču sieviete to neatceras. Arī pārējie pilsētiņas iedzīvotāji ir aizmirsuši, kas viņi bija agrāk pasaku pasaulē mītošās Ļaunās karalienes uzliktā lāsta dēļ. Emma ir šokēta, kad no Henrija uzzina, ka patiesībā ir Sniegbaltītes un Prinča meita, bet Ļaunā karaliene - viņas dēla pamāte. Henrijs ir pārliecināts, ka tieši Emma spēs noņemt lāstu. Sākas episka cīņa par abu pasauļu nākotni.

Otrā sezonas izskaņā divi ļaundari no reālās pasaules Gregs un Tamāra nolaupa Henriju un aizved viņu uz Apburto mežu Nekurnekadzemē, lai iznīcinātu labās burvestības spēku. Trešajā sezonā galvenie varoņi dodas no Storībrūkas uz pasaku valstību, lai zēnu atrastu un izglābtu.

Episku stāstu lielmeistari Ādams Horovics un Edvards Kitsis jaunajā sezonā sola vēl intriģējošākus un negaidītākus sižeta pavērsienus - tie risināsies Nekurnekadzemē, kas, pēc viņu paustā, ir vieta, kur ikviens satiek savas pagātnes ēnas. Tematiskā ziņā galvenā uzmanība būs veltīta ģimenes saitēm un mātes mīlestībai.

Daudzu skatītāju iepazītajiem pasaku varoņiem, kuru vidū ir Sniegbaltīte, Princis, Ļaunā karaliene, kapteinis Āķis un Rumpelrūķis, pievienosies virkne jaunu, tostarp viens no spilgtākajiem mūsu bērnības pasaku tēliem - Pīters Pens, zēns, kurš spēj lidot un nevēlas izaugt liels. Varoņu pulciņu kuplinās arī Disneja multfilmu tēls Ariela, kuras izcelsme meklējama labi zināmajā Hansa Kristiana Andersena pasakā "Mazā nāriņa". Turklāt jaunajā sezonā seriālā ienāks brāļu Grimmu radītā princese Rapuncele, kuras garie gaišie mati maina krāsu, tos ķemmējot. Spilgts būs arī jauns ļaunais tēls - Kruella de Villa, sieviete, kas filmā "101 dalmācietis" nolaupīja suņus, lai no viņu ādām pagatavotu sev kažoku.

"Radot šo seriālu, mēs vēlējāmies pulcēt vienuviet visus pasaku tēlus, kuri iegūluši mūsu kolektīvajā atmiņā, lai sameklētu viņos līdz šim vēl nezināmas rakstura šķautnes," stāsta seriāla radītāji.

Galvenās varones Emmas lomā atkal redzēsim pievilcīgo aktrisi Dženiferu Morisoni, kura vislabāk Latvijas skatītājiem pazīstama kā ārste Alisona Kamerona slavenajā "Doktora Hausa" komandā.

Sniegbaltītes lomā iejutīsies aktrise Džinifera Gudvina, kas atveido Žaklīnu Kenediju televīzijas filmā "Nogalināt Kenediju". Viena no aktrises spilgtākajām lomām ir kinofilmā "Sirds robeža" ("Walk the Line"), kurā viņa atveido slavenā amerikāņu dziesminieka Džonija Keša pirmo sievu.

Rumpelpūķa lomā būs talantīgais britu aktieris Roberts Kārlails, kurš meistarīgi spēj atveidot visdažādākos tēlus. Atmiņā sevišķi iegūlis psihopātiskais un vardarbīgais varonis Frēnsiss Begbijs slavenajā melnā humora kinolentē "Vilcienvakte" ("Trainspotting").

"Reiz sensenos laikos" vairāk nekā 20 reižu nominēts dažādām prestižām balvām, tostarp 2012.gada "Emmy" par labākajiem tērpiem, grimu un vizuālajiem efektiem. Ļaunās karalienes atveidotāja aktrise Lana Parilla saņēmusi divas Amerikas TV balvas kā labākā aktrise, savukārt Džaredu Gilmoru, kas seriālā tēlo Henriju, ASV Jauno aktieru asociācija pērn titulēja par labāko jauno aktieri.

Skaties "Reiz sensenos laikos" jaunāko 3.sezonu no 28.novembra, ceturtdienās, plkst. 20, tikai kanālā FOX!

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV