Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Aicina uz diskusiju par aktuāliem operas mākslas jautājumiem

Easyget.lv, 28.11.2013. 15:55

Trešdien, 4. decembrī, plkst.17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejā notiks pasākums „Opera mūsdienās – interešu sadursme vai mākslu sintēze?”, kurā diskutēs par aktuāliem operas mākslas jautājumiem, informē muzeja pārstāve Maija Treile.
Aicina uz diskusiju par aktuāliem operas mākslas jautājumiem

Kas operā ir galvenais – mūzika vai režija? Šis strīdus jautājums no jauna aktualizējies līdz ar komponista Zigmara Liepiņa stāšanos Latvijas Nacionālās operas valdes priekšsēdētāja amatā, kad viņš pauda turpmāko LNO darbības vīziju. Diskusijā tiks skatīti arī citi Baltā nama jaunajam darbības etapam būtiski jautājumi, piemēram, elitārās mākslas un uz plašu publiku orientētu iestudējumu attiecības, oriģināloperu vieta operas repertuārā.

Pasākumā piedalīsies LNO jaunais vadītājs Zigmars Liepiņš, režisors Viesturs Kairišs, komponiste Anitra Tumševica, kuras kameropera pusaudžiem „Sarkans” 2008. gadā uzvarēja starptautiskā operu konkursā Norvēģijā, kā arī Edmunds Mickus, kas veidojis filmu par šo operu.

Pasākuma otrajā daļā būs iespēja noskatīties fragmentus no Edmunda Mickus filmas „Stāsts par Anitras Tumševicas kameroperu „Sarkans””. Pasākumu vadīs Ligita Ašme, RMM.

Ieejas maksa sarīkojumā – Ls 1,50 (2,13 EUR); pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (1,42 EUR). Biļetes cenā iekļauts izstāžu apmeklējums.

Papildu informācija: www.rmm.lv

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV