Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Franču mākslas pērles pieejamas par akcijas cenu

Easyget.lv, 28.11.2013. 16:48

Liepājas muzejs piedalās akcijā "Liepājas izpārdošana" un šajā nedēļas nogalē - piektdien, 29.novembrī, sestdien, 30.novembrī un svētdien 1.decembrī Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16/18 izstāde "Franču mākslas pērles. Grafika" būs skatāmas par puscenu, informē muzeja pārstāve Astra Dzērve.

Mākslas cienītājiem ir iespēja pirmo reizi Latvijā iepazīties ar ievērojamā Francijas mākslinieka Andrē Derēna (André Derain) (1880-1954), franču gleznotāja, grafiķa, teātra dekoratora, grāmatu ilustratora, dizainera, keramiķa Raula Dufī (Raoul Dufy) (1877-1953), Žana Karzū (Jean Carzou, īstajā vārdā - Karnik Zouloumian) (1907-2000) un Francijas slavenākās sievietes - sirreālistes Leonora Finī (Leonor Fini) (1908-1996) grafikām. Izstādes "Franču mākslas pērles. Grafika" koncepciju izstrādājusi Francijas kompānija "SARL Amiencom". Tajā ietvertie darbi ir nākuši no Francijas privātkolekcijām. Šīs ir jau otrais Liepājas muzeja un minētās Francijas kompānijas sadarbības projekts pēc Liepājā veiksmīgi noritējušās ievērojamā spāņu sirreālista Salvadora Dali darbu izstādes.

Akcijas laikā franču mākslinieku izstādi varēs baudīt par puscenu - pieaugušajiem biļete maksās 1 Ls (EUR 1,42), skolēniem, studentiem, pensionāriem - 0.50 Ls (EUR 0,71), pirmskolas vecuma bērniem ieeja bez maksas.

Šobrīd Liepājas muzejs piedāvā apmeklētājiem vairākas interesantas izstādes. Tās apskatāmas bez maksas. Liepājas muzeja pagraba izstāžu zālēs vēl tikai līdz 8. decembrim skatāma TLMS "Liepava"rokdarbu izstāde "Gulta. Grīda. Galds". Izstādē meistari pievērsuši uzmanību senajām grīdas klājumu izgatavošanas un lietošanas tradīcijām, gultu aksesuāriem - segām, palagiem, spilveniem, dvieļiem un zeķēm, kā arī smalkajiem galdautiem, sedziņām un salvetēm.

Līdz 29. decembrim skatāma nule kā atklātā izstāde "Miķelis Golts. Neparastā Liepāja". Izstāde vēsta par Miķeļa Golta radošo darbību, viņa mantojumu un oriģinālo glezniecības autortehniku - plastisku masu, ar ko viņš veidoja gleznu faktūras, par ko joprojām klīst leģendas, un īsti neviens nezina, ar ko tās krāsas maisītas.

No 30.novembra līdz 22.decembrim lielajā zālē skatāma starptautiska mākslas izstāde "Īstenība, Labestība, Pacietība mākslā". Tajā tiek risinātas septiņas būtiskas tēmas, kuras nevienu cilvēku neatstāj vienaldzīgu: "Budu valdnieka ierašanās", "Pilnveidošanās krāšņums", "Vajāšanas Ķīnā", "Miermīlīgā pretošanās", "Karmiskā atmaksa", "Bezgalīgā Budas žēlsirdība" un "Liktenīgā robeža". Mākslinieki pauž savu daiļradi reālistiskā eļļas glezniecības jeb jaunās renesanses stilā. Mākslas darbu ekspozīcijā caurvijas četri galvenie vadmotīvi: harmonija, posts, vīrišķība un taisnīgums, parādot cilvēka gara spēku un spēju pārvarēt ļaunumu.

Līdz janvārim muzeja mazajā zālē skatāma Latvijas Nacionālās bibliotēkas ceļojošā izstāde "Jūgendstils Liepājā", kurā angļu un latviešu valodā uz 10 planšetēm aplūkojams Liepājas jūgendstila arhitektūras mantojums un joprojām saglabājušies iekštelpu elementi, bet pilsētas 20.gadsimta sākuma atmosfēra atspoguļota tā laika skatu kartītēs un reklāmās.

Līdz 19.janvārim apskatāma arī P.Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja izstāde "Latviešu mediķi Pirmā pasaules kara cīņās". Izstāde atspoguļo Pirmā pasaules kara un Latvijas Brīvības cīņu notikumus, kā arī godina ārstu darbību un viņu ieguldījumu neatkarīgas Latvijas valsts veidošanā.

Liepājas muzejā vēl līdz gada beigām skatāma daļa no privātkolekcionāra Gunāra Rusiņa militāro lietu kolekcijas. Izstādē "Latvijas armijas vēsture formās un regālijās" var gūt priekštatu par Latvijas karavīru formastērpiem, sadzīves priekštatiem, apbalvojumiem, krūšu nozīmēm laika periodā no 1919. līdz 1940.gadam.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV