Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

JRT izrāde „Oņegins. Komentāri” nominēta prestižai Itālijas teātra balvai

Easyget.lv, 29.11.2013. 11:19

Jaunā Rīgas teātra izrāde „Oņegins. Komentāri” nominēta prestižajai balvai Ubu Awards 2013 kategorijā „Labākā ārzemju izrāde”, kas 2012./2013. gada teātra sezonā izrādīta Itālijā
JRT izrāde „Oņegins. Komentāri” nominēta prestižai Itālijas teātra balvai

Kategorijā „Labākā ārzemju izrāde” nominētas vēl šādas izrādes:

  • „For Rent/A Louer” (Gabriela Carizzo, Franck Chartier, Peeping Tom & Kvs);
  • „Lulu” – Frank Wedekind (Robert Wilson, Berliner Ensemble);
  • „Odyssey” – Simon Armitage (Robert Wilson, Piccolo Teatro di Milano-Teatro d’Europa, National Theatre of Greece);
  • „Refuse the Hour” – William Kentridge, Philip Miller, Dada Masilo, Catherine Meyburgh (Holland Festival, Festival d’Avignon, Romaeuropa Festival, Teatro di Roma, Onassis Cultural Center);
  • „Le retour” – Harold Pinter (Luc Bondy, Odéon-Théâtre de l’Europe, Piccolo Teatro di Milano-Teatro d’Europa);
  • „Schubladen” (She She Pop, Hebbel am Ufer Berlin, Kampnagel Hamburg, FFT Düsseldorf, Brut Wien).

Kā informē JRT pārstāve Daiga Bināne, Ubu Awards balvu pasniegšanas ceremonija notiks 9. decembrī Piccolo Teatro "Paolo Grassi" Milānā, Itālijā.

Ubu Awards ir prestižākais un atpazīstamākais apbalvojums Itālijas teātra nozarē. Katru gadu izrādes izvērtē 56 zināmākie teātra kritiķi un žurnālisti. Ubu Awards 1979. gadā radīja Franco Quadri – viens no atzītākajiem teātra kritiķiem Itālijā, izdevniecības Ubulibri publishing house dibinātājs un redaktors.

Vairāk par apbalvojumu Ubu Awards http://www.ubuperfq.it/fq/index.php/component/content/article/2-uncategorised/32-premi-ubu-2013-cand

Izrāde „Oņegins. Komentāri” tika izrādīta Itālijā 23. un 24. maijā festivālā Vie Scena Contemporanea festival, kas norisinājās Modenā no 23. maija līdz 1. jūnijam.

Jaunais Rīgas teātris festivālā piedalījies arī iepriekš, nododot festivāla skatītāju vērtējumam Alvja Hermaņa iestudētās izrādes „Tālāk” (2005), „Soņa” (2007) un „Kapusvētki” (2011).

Festivālu organizē Emilia Romagna Teatro Fondazione, kas dibināts 2001. gadā un kura pamatdarbība ir aizvien jaunu izrāžu un spēles vietu meklējumi, apgūstot alternatīvas tradicionālajām Itālijas teātra ēkām.
Iepriekšējā festivāla norisi pārtrauca zemestrīce reģionā, tāpēc šogad festivāla laikā tika piedāvāti dažādi notikumi tieši šajos apgabalos un, krietni paplašinot ģeogrāfiskās robežas, dodoties uz vietām, kas joprojām atgūstas no zemestrīces radītajiem postījumiem.

Festivāla mājaslapa: http://www.viefestivalmodena.com/english/

Foto: Izrāde „Oņegins. Komentāri”. Foto (c) Gints Mālderis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV