Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Latvijā sāk demonstrēt kara drāmu "Staļingrada"

Easyget.lv, 29.11.2013. 15:35

No 29. novembra Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt Fjodora Bondarčuka filmu "Staļingrada".
Latvijā sāk demonstrēt kara drāmu "Staļingrada"

Asiņainās kaujas pie Staļingradas ir detalizēti iztirzātas gan grāmatās, gan kinematogrāfā. Šoreiz režisors savu darbu balstījis uz liecinieku piedzīvoto, stāsta centrā izvirzot kareivju un pilsētā palikušo iedzīvotāju likteņus. Nopostītajā pilsētā palicis tikai viens nams, kurā pozīcijas izdevies noturēt krievu karavīriem. Tādēļ vācu virsniekam Kānam tiek uzdots šo ēku ieņemt jebkuriem līdzekļiem.

Par spīti visam, šajā nāves, sprādzienu un asiņu ellē dzimst mīlestība, jo arī kara nogurdinātie nespēj pretoties vēlmei pēc vienkāršas laimes.

Bondarčuka filmas budžets ir 30 miljoni ASV dolāru. "Staļingrada" kļūs par pirmo Krievijas filmu, kas veidota IMAX 3D formātā, raksta mediji. Filmā piedalās Pjotrs Fjodorovs, Tomass Krečmans, Marina Smoļņikova, Jana Studiļina un Aleksejs Barabašs.

Bondarčuka iepriekšējā filma – pēc brāļu Strugacku romāna motīviem topušās divdaļīgās filmas "Apdzīvota sala" otrā daļa uz ekrāniem nonāca 2009.gadā.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV