Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Filma „Tā dullā Strengas dēļ jeb vasara ar zelta teļu” ceļā pie cēsiniekiem

Easyget.lv, 02.12.2013. 10:43

5. decembrī plkst. 19.00 Cēsu Jaunajā pilī tiks demonstrēta režisores Līgas Gaisas dokumentālā filma „Tā dullā Strengas dēļ jeb vasara ar zelta teļu”.

Filma tapusi Klapkalnciemā, kur aktieris Juris Strenga jau gandrīz desmit gadus pulcē vietējos, lai iestudētu operu. Sižeta izvēli nosaka kāds aktuāls gada notikums vai sociālpolitiska aktualitāte. Pēc 2008. gada Pekinas olimpiskajām spēlēm tika uzvesta „Turandota”. Tā izcēlusies ar krāšņiem, pašdarinātiem pūķiem un degošiem papīra lukturiem. Savukārt par godu vēlēšanām Strenga kopā ar ciema ļaudīm iestudēja interpretāciju Raiņa „Zelta zirgam”.

Filma tapusi ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu VAS „Latvijas valsts meži” finansētajā filmu programmā „Latvija šodien”. Tās producente ir Līga Gaisa, scenārija autore – Lote Eglīte, operators – Valdis Celmiņš, skaņu režisors – Anrijs Krenbergs.

Biļešu cena Ls 1,50. Skolēniem, pensionāriem un Drauga kartes īpašniekiem Ls 1,-. Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas no 26. novembra Cēsu Tūrisma informācijas centra kasē, Pils laukumā 9.

Vairāk informāciju par pasākumiem Cēsīs var atrast www.cesis.lv vai www.turisms.cesis.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV