Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

2ANNAS Eiropas skatītājiem plaši izrāda Latvijas īsfilmas

Easyget.lv, 02.12.2013. 15:39

Rīgas Starptautiskā filmu festivāla 2ANNAS komanda noslēdz šī gada īsfilmu eksporta sezonu ar skatēm Slovēnijā un Polijā.
2ANNAS Eiropas skatītājiem plaši izrāda Latvijas īsfilmas

Novembra nogalē plaša Baltijas filmu programma aizceļoja uz Slovēniju, kur komiksu žurnāla kuš! veidotāji piedalījās ar izstādi The Last Match / Pēdējais sērkociņš. 2ANNAS bija sarūpējušas Baltijas ilustratoru un komiksu mākslinieku animācijas filmu izlasi.

Savukārt decembra ieskaņā 2ANNU komanda dosies uz Poliju, Bjelastoku, kur norisināsies viens no slavenākajiem poļu starptautiskajiem īsfilmu festivāliem “Zubroffka”. Tā ietvaros divas reizes notiks latviešu filmu seansi. Programmā iekļautas īsfilmas, kas radītas laika posmā no 2007. – 2013. gadam. Lielākā daļa programmas filmu atspoguļo starptautiski atpazīstamo Latvijas animāciju, bet ietvertas arī spēlfilmas ar īpašo latviešu humoru, viena no retajām poētiskā dokumentālisma pēctecēm īsmetrāžā un kumosiņš eksperimenta. Kā pārstāves uz Poliju dodas producente Amanda Boka un kustīgā attēla māksliniece Inese Vēriņa, kuras animācija Golddiger 2 / Zeltrace 2 iekļauta programmā:

Ursus, Reinis Pētersons, animācija, Latvija, 2012, 10 min
Ogles tehnikā zīmētais stāsts par lāci, kurš strādā cirkā par akrobātu motociklistu. Kādu dienu lācis dodas uz mežu, kur, kā viņam šķiet, mīt viņa patiesā laime.

Kiosks, Anete Melece, animācija, Latvija, 2013, 7 min
Jau gadiem ilgi kiosks ir Olgas mazās mājas, jo viņas kāre uz saldumiem un vienveidīgā dzīve viņu ir padarījusi lielāku nekā izejas durvis. Lai izklaidētos, viņa lasa ceļojumu žurnālus un sapņo par tālām vietām. Absurds gadījums aizsāk viņas ceļojumu.

Starptautiskā Tēva diena, Edmunds Jansons, animācija, Latvija, 2012, 5 min Tēva diena cilvēkiem ir svētki, bet vienam mazam putnam – parasta darbadiena. Rūpes ir tās pašas vecās: sagādāt ēdienu viņa ģimenei.

Sērkociņi, Didzis Eglītis, spēlfilma, Latvija, 2007, 13 min
Padomju Latvijā, astoņdesmito gadu vidū, pie ezera atpūšas tēvs māte un dēls. Tēvs ar dēlu spēlējot bumbu trāpa to ezerā. Tēvs brienot pēc bumbas sāk slīkt. Viņu izglābj makšķernieks, brīvdienas turpinās.

Paukotājs, Astra Zoldnere, spēlfilma, Latvija, 2009, 16 min
Jaunas, precētas mājsaimnieces ikdienas trulā rutīna tiek atdzīvināta brīdī, kad viņa sāk izspiegot kaimiņa, paukošanas instruktora, pārdrošos seksuālos piedzīvojumus. Kaimiņš sievieti pavedina, tomēr bailes zaudēt ģimeni noved pie histērijas un neparedzētas kulminācijas.

Tjuk, Vents Grīnbaums, spēlfilma, Latvija, 2007, 4 min
Stāsts par malkas ciršanu. Humoristiska absurda īsfilma balstīta Daniela Harmsa stāstā.

Noklausīšanās, Dāvis Kaņepe, spēlfilma, Latvija, 2011, 9 min
Jauns vijolnieks ierodas uz noklausīšanos. Lai tiktu pie darba, jāmaksā barga cena.
Sistēma, Armands Začs, dokumentālā filma, Latvija, 2010, 13 min
Eksperimentāli dokumentāls skatījums uz vienotā un nepārtrauktā sistēmā saslēgto pasauli.

“...and to dust we shall return” / "... un mums būs kļūt par pīšļiem", Ieva Balode, mūzikas video, Latvija, 2011, 8 min
Cilvēks vienmēr cenšas izvairīties no jebkādām negaidītām pārmaiņām savā dzīvē, pat ja viņš tās vēlas – tas vienmēr ir sāpīgs un nepatīkams process, kas var ilgt no vienas nedēļas līdz vienam gadam un vairāk. Kā būtu, ja kāds mums dotu iespēju noskatīties, kā mūsu pašu dzīvesvieta pārvēršas pelnos? Varbūt tas tam piešķirtu jaunu kvalitāti.

Gold digger 2 / Zeltrace 2, Inese Vēriņa, animācija, Latvija, 2010, 4 min
Blondīne dodas misijā. Viņai jāizpilda vairāki uzdevumi, lai apprecētu ietekmīgu, bagātu un vecu vīru.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV