Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Uldis Rudaks un Sarfrazs Manzūrs piedalīsies Prozas lasījumos

Easyget.lv, 03.12.2013. 09:38

5. decembrī kultūras bārā “Vieta” ar savu prozas tekstu lasījumiem uzstāsies mūzikas žurnālisti Uldis Rudaks un Sarfrazs Manzūrs
Uldis Rudaks un Sarfrazs Manzūrs piedalīsies Prozas lasījumos

Jaunākās literatūras festivālā Prozas lasījumi 5. decembrī kultūras bārā “Vieta” ar savu tekstu lasījumiem uzstāsies Latvijas mūzikas žurnālists Uldis Rudaks un britu žurnālists, rakstnieks Sarfrazs Manzūrs. Vakara laikā būs iespēja neoficiālā gaisotnē noklausīties pašu autoru lasītus tekstus par mūziku, kā arī uzdot jautājumus un piedalīties diskusijā.

Mūzikas žurnālisti dalīsies pārdomās par to, kā mūzika ietekmējusi viņu profesionālo un ikdienas dzīvi. Sarfrazs Manzūrs skaidros, kāda ir mūzikas ietekme uz viņa literāro darbību un nolasīs fragmentu no savas grāmatas “Greetings from Bury Park”. Uldis Rudaks iepazīstinās klausītājus ar kādu vēl nepublicētu fragmentu no savas leģendārās pašmāju rokmūzikas aizkulisēm veltītās grāmatas “Rokupācija”.

Sarfrazs Manzūrs (Sarfraz Manzoor) ir britu žurnālists un pieprasīts kultūras programmu vadītājs, kurš regulāri sadarbojas ar medijiem “The Guardian” un “The Observer”. Viņš ir dokumentālo sižetu nodaļas vadītājs BBC Radio 4 un kultūras norišu komentētājs dažādās prominentās radio un TV programmās. Viņa pirms pieciem gadiem publicētais memuārs “Greetings from Bury Park” detalizēti apraksta autora bērnību Lūtonas pilsētā. Tā ir ieteicama lasāmviela ikvienam, kurš ir ieinteresēts saprast, ko nozīmē būt musulmanim mūsdienu Anglijā.

Uldis Rudaks ir pazīstams mūzikas žurnālists, rakstnieks un dīdžejs. Viņa rakstītie mūzikas ierakstu un koncertu apskati lasāmi dažādos valsts medijos, bet savu plašo vinila ierakstu kolekciju Rudaks atskaņo populāros Latvijas klubos. 2008. gadā Uldis Rudaks izdeva grāmatu “Rokupācija”, kas ieguva plašu atpazīstamību un ne mazums pozitīvu atsauksmju. Tā kā autors apraksta laiku un notikumus, kurus pats piedzīvojis, “Rokupācija” kalpo kā uzticama latviešu rokmūzikas vēstures dokumentācija.

Sarīkojumu organizē žurnāls “Veto” sadarbībā ar Britu padomi Latvijā. Pasākuma sākums ceturtdien, 5. decembrī, plkst. 18.30 kultūrbārā “Vieta”, Krišjāņa Valdemāra ielā 61. Ieeja bez maksas.

Foto: Uldis Rudaks. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV