Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Izdota grāmata „Latviešu valoda”

Easyget.lv, 03.12.2013. 10:02 | komentāri (1)

Latvijas Universitātes Akadēmiskajā apgādā klajā nācis enciklopēdisks izdevums “Latviešu valoda”.
Izdota grāmata „Latviešu valoda”

Izdevuma atbildīgais redaktors Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes profesors un Valsts valodas komisijas priekšsēdētājs Dr. habil. philol. Andrejs Veisbegs grāmatas tapšanā iesaistījis atzītākos valodas nozaru speciālistus – akadēmiķus, profesorus un citus ievērojamus latviešu valodas pētniekus.

480 lpp. biezajā grāmatā latviešu valoda skatīta gan kopumā, gan atšķirībās, atsedzot, kā veidojusies latviešu rakstu valoda, kas ir raksturīgs tās gramatikai, leksikai, frazeoloģijai, dažādiem teritoriāliem paveidiem, ar ko atšķiras bērnu un jauniešu valoda, preses, reklāmas un tulkojumu valoda. Grāmatā sniegta informācija par vārdnīcām un terminoloģijas attīstības vēsturi. Vēstīts, kas un kāpēc valodā mainās, kāda ir bijusi valodas politika valstī un kādai tai vajadzētu būt.

Grāmata paredzēta plašam lasītāju lokam – visiem, kam rūp latviešu valoda un tās nākotne. To var iegādāties LU Akadēmiskā apgāda kioskā LU centrālajā ēkā Rīgā, Raiņa bulv. 19, Apgāda telpās Rīgā, Baznīcas ielā 5, kā arī lielākajās grāmatu tirdzniecības vietās.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV