Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Kino Bize piedāvā filmu „Būt par Džonu Malkoviču”

Easyget.lv, 03.12.2013. 10:19

Kinoteātrī Kino Bize amerikāņu kino klasikas programmā tiks demonstrēta Spaika Džounsa filma „Būt par Džonu Malkoviču” un Džeka Arnolda filma „Stāsts par sarūkošo vīru”.
Kino Bize piedāvā filmu „Būt par Džonu Malkoviču”

Otrdien, 3. decembrī, plkst. 18:00 kinoteātrī „Kino Bize” norisināsies otrais vakars amerikāņu kino klasikas programmai „Iztraucētie sapņi”. Skatītājiem būs vienreizēja iespēja uz lielā ekrāna noskatīties Džeka Arnolda izcilo zinātniskās fantastikas žanra paraugfilmu „Stāsts par sarūkošo vīru”. Vakara turpinājumā tiks demonstrēta Spaika Džounsa vairākiem Oskariem nominētā filma „Būt par Džonu Malkoviču".

Turpinot kinoteātra „Kino Bize” pirmās gadadienas svinības, četrus vakarus sadarbībā ar ASV vēstniecību tiks piedāvāta amerikāņu kino klasikas programma „Iztraucētie sapņi”, kas ir veltīta amerikāņu nozīmīgākajiem meistardarbiem un iekļauj stāstus, kuros indivīda sapņi un fantāzijas sastopas ar šķietami nepielūdzamo realitāti. Sīkāk par abām filmām pirms Džeka Arnolda zinātniskās fantastikas „Neticamais stāsts par sarūkošo vīru” pastāstīs jaunais kino pētnieks Arnolds Barinskis.

Ieeja bez maksas. Lai rezervētu vietu uz seansiem, rakstiet filmas nosaukumu un vietu skaitu uz rezervet@kinobize.lv. Filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā.

Plkst. 18:00 Neticamais stāsts par sarūkošo vīru/ The Incredible Shrinking Man, Jack Arnold, ASV, 1957, 81’

Skots Kerijs un viņa sieva Luīze sauļojas uz jahtas, lēni slīdot pa mierīgajiem ūdeņiem. Kamēr Luīze atrodas zem klāja savāda migla pārslīd pāri jahtai, un guļošo Skotu pārklāj mirdzošas daļiņas, kas tūlīt izgaro. Vēlāk viņu nejauši apsmidzina ar insekticīdiem. Pāris dienas vēlāk Skotam sāk rasties aizdomas, ka viņa drēbes kļuvušas liekākas. Vizīte pie ārsta norāda uz pretējo – pats Skots palicis mazāks, un turpina sarukt katru dienu. Ar laiku Skota dzīve pārvēršas par murgu un pat savās mājās viņš vairs nevar justies droši.
Lomās Grants Viljamss un Rendija Stjuarte.

Plkst. 20:30 Būt par Džonu Malkoviču/ Being John Malkovich, Spike Jonze, ASV, 1999, 108’

Lai arī ar savu darbu vien leļļu mākslinieks Kregs Švarcs nespēj nodrošināt iztiku, viņam sava profesija ļoti patīk un tā viņam dod iespēju iejusties citu ādā. Kad viņš ir spiests strādāt par ierēdni kādas Manhetenas ēkas 7½ stāvā, viņš šo iejušanos atklāj pavisam citā līmenī – Kregs atklāj apslēptas durvis, kas izrādās ir portāls uz Džona Malkoviča prātu. Vizīte Malkoviča prātā ilgst 15 minūtes, un pēc tam viesis tiek izmests kādā Ņūdžersijas grāvī. Kā ar jebkuru lielu atklājumu galvenais jautājums ir: „Kā mēs ar to varētu nopelnīt?” Švarca kolēģe sāk pārdot vizītes uz Malkoviča prātu par 200 dolāriem par seansu. Nepaiet ilgs laiks līdz viss saiet dēlī.

Lomās Džons Kjūsaks, Kamerona Diaza un Džons Malkovičs. Filma nominēta vairākiem Oskariem, ieguvusi Venēcijas filmu festivāla godalgas, Zelta Globusu un citas.

Foto: Kadrs no filmas „Būt par Džonu Malkoviču”. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV