Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

“Hobita” otrā filma Holivudā piedzīvo pasaules pirmizrādi

Easyget.lv, 03.12.2013. 11:19

2. decembrī Losandželosā notikusi fantastikas piedzīvojumu triloģijas “Hobits” otrās daļas pirmizrāde, Latvijā filma iznāks 13.decembrī
“Hobita” otrā filma Holivudā piedzīvo pasaules pirmizrādi

Filmas pirmizrādi apmeklēja filmas veidotāji ar režisoru Pīteru Džeksonu priekšgalā, galvenās zvaigznes - aktieri Mārtins Frīmens, Orlando Blūms, Stīvens Frajs, Benedikts Kamberbačs, Evandželīna Lilija, Lūks Evanss un citi. “”Hobita” filmēšanas darbi ilga astoņpadsmit mēnešus, un tas nebija viegls uzdevums. Tāpēc esmu pateicīgs lieliskajam aktieru ansamblim, šiem patiesi lieliskajiem cilvēkiem, par smago darbu un viņu talantu. Šie aktieri ir kļuvuši par daļu no manas ģimenes,” klātesošajiem “Hobita” cienītājiem un interneta tiešraides skatītājiem paziņoja filmas “tēvs” Pīters Džeksons.

“Hobits: Smoga posta zeme” (“The Hobbit: The Desolation of Smaug”) ir režisora, scenārista un producenta Pītera Džeksona jaunākā lente, kas uzņemta pēc žanra klasiķa Dž.R.R.Tolkīna 1937.gadā publicētā romāna “Hobits” motīviem. Pirmā triloģijas daļa, “Hobits: negaidīts ceļojums” (“The Hobbit: An Unexpected Journey”), uz ekrāniem iznāca 2012.gada decembrī un visā pasaulē iekasēja vairāk par vienu miljardu ASV dolāru, bet trešā un noslēdzošā filma “Hobits: turp un atpakaļ” (“The Hobbit: There And Back Again”) pirmizrādi piedzīvos nākamā gada nogalē. Visu trīs “Hobita” filmu notikumi risinās pirms “Gredzenu pavēlnieka” (“The Lord Of The Rings”) triloģijas piedzīvojumiem.

Galvenajās lomās atgriežas pērn iznākušās filmas zvaigznes, kā arī aktieru pulkam pievienojušies vairāki “Gredzenu pavēlnieka” varoņu lomu izpildītāji un, izmantojot Tolkīna daiļradi, īpaši šai filmai tika radīti arī jauni tēli, piemēram, elfu karotāja Tauriela (seriāla “Lost” zvaigzne Evandželīna Lilija). Filmu kopīgiem spēkiem producē studijas “MGM”, “New Line Cinema” un režisoram Pīteram Džeksonam piederošā kompānija “Wingnut Films”, bet izplata kinostudija “Warner Bros.” Filma lielākajā daļā pasaules valstu, tostarp Latvijā, iznāks 13.decembrī, un to demonstrēs 2D un 3D formātos.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV