Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Diskusiju par laikmetīgo mākslu pilsētvidē translēs internetā

Easyget.lv, 03.12.2013. 16:00

Ceturtdien, 5.decembrī, plkst.18.00 Eiropas Savienības mājā notiks mākslas diskusija ciklā „Latvija – viena no zvaigznēm. Laikmetīgā māksla pilsētvidē. Eiropas pieredze.”

Šī gada pēdējā saruna risināsies par laikmetīgo mākslu pilsētvidē - par pieredzēto Eiropas un pasaules pilsētās, par esošo un vēlamo mūsu vidē. Diskusiju vadīs mākslas zinātniece un kuratore Helēna Demakova. Sarunā piedalīsies mākslas zinātnieki Jānis Borgs, Laima Slava un Eduards Kļaviņš, kā arī māksliniece Liene Mackus.

Diskusija vadītāja Helēna Demakova uzdod jautājumu - ko jaunu, atšķirīgu publiskajā telpā ievieš laikmetīgā māksla? Un atbild uz to, ka tieši to pašu, ko izstāžu zāles – domātprieku, kritisku attieksmi, paradoksus, metafiziku, vārdu spēles un daudz ko citu.

Interesenti diskusiju varēs vērot tiešraidē www.diena.lv un www.esmaja.lv.

Viens no priekšnosacījumiem kvalitatīvai un ietilpīgai laikmetīgās mākslas klātesamībai ir sabiedrības un lēmumu pieņēmēju izglītotība. Tajā pašā laikā izglītības procesā galveno lomu spēlē laikmetīgās mākslas muzeji, kuri demonstrē mākslas procesa nepārtrauktību un likumsakarīgu attīstību. Bez šādas institūcijas neveidojas pilnvērtīga izpratne par mākslas izpausmēm un būtību.

Eiropas lielajās pilsētās ar izkoptām mākslas, kultūras un sabiedrības līdzdalības tradīcijām kā Berlīnē, Londonā, Vīnē jau gadiem darbojas publiskās mākslas programmas. Tajās izmanto ne tikai publiskos, bet arī korporatīvos līdzekļus, piemēram, Berlīnes Potsdamas laukumā redzami ar Daimler Benz atbalstu tapušie mākslas darbi. Arī Latvijā notikuši lieli publiskās mākslas projekti, bet tie pamazām izgaist no kolektīvās atmiņas, tāpēc diskusijā tiks meklēti risinājumi izejai no šādas situācijas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV