Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Ārvalstu un Latvijas producenti tiksies Rīgā

Easyget.lv, 03.12.2013. 16:31

No 5. līdz 6. decembrim Rīgā jau piekto reizi notiks Nacionālā Kino centra organizētā starptautiskā producentu tikšanās Riga Meetings.

Riga Meetings ir par tradīciju kļuvis starptautisks filmu un audiovizuālās nozares notikums, kurā sastopas Latvijas un ārvalstu producenti un kas paver jaunas iespējas finanšu piesaistei un sadarbības projektu attīstībai.

Šī gada Riga Meetings fokusā ir ārvalstu producentu piesaiste, kuriem jau ir iestrādnes reģionā, kā arī Latvijas pozicionēšana par izcilu vietu filmu uzņemšanai. Divu dienu programmā ārvalstu producenti tiks iepazīstināti ar Latvijā pieejamajiem filmu uzņemšanas līdzfinansējuma mehānismiem – Rīgas Domes Rīgas Filmu fondu, kas veiksmīgi darbojas jau trešo gadu un šogad uzsākto Nacionālā Kino centra līdzfinansējuma mehānismu. Savukārt Latvijas producentiem būs iespēja iepazīties ar ārvalstu producentu pieredzes stāstiem par filmu uzņemšanu Latvijā un citās Baltijas valstīs, uzzināt gan pozitīvos aspektus, gan izaicinājumus, iegūt ieteikumus sadarbības pilnveidošanai.

Riga Meetings piedalīsies producenti no Īrijas, Nīderlandes, Krievijas, Vācijas, Lielbritānijas, Somijas, Francijas, Čehijas, Lietuvas un Igaunijas. Dalībnieku vidū ir režisors un producents Sergejs Loznitsa, kas iepazīstinās klausītājus ar filmas „Miglā” uzņemšanas pieredzi Latvijā. Filma tapusi sadarbojoties vairākām producentu studijām no dažādām valstīm, tai skaitā filmu studijai Rija no Latvijas. Filmas pirmizrāde notika 2013. gadā, Starptautiskajā Kannu kino festivālā. Savukārt vācu izcelsmes amerikāņu producents Riks Makkalums, kura ievērojamākais veikums ir filmas „Zvaigžņu kari” producēšana, stāstīs par ieceri Latvijā uzņemt Čehijas filmu „Tiktāl viss labi” (So Far So Good) - patiesos notikumos balstītu stāstu, kas risinās pēckara Čehijā.

Riga Meetings kā Baltijas reģiona filmu un audiovizuālās nozares producentu, spēļu veidotāju un citu nozares speciālistu tikšanās notikusi jau četrus gadus un kļuvusi par nozīmīgu Baltijas jūras reģiona mediju pasākumu. 2009. un 2010. gadā Riga Meetings fokusējās uz Baltijas un Ziemeļvalstu filmu producentu sadarbību, veicinot kopprodukciju un filmu servisa darbu attīstību Latvijā. 2011. un 2012.gadā Riga Meetings bija veltīts filmu un starpmediju/ interaktīvo mediju sadarbībai.

Riga Meetings 2013 organizē NKC, sadarbojoties ar LIAA, Rīgas Domi un Dānijas Kultūras institūtu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV