Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Otrajā Adventē aicina apmeklēt kultūras pasākumus un festivālu „Ziemassvētku egļu ceļš”

Easyget.lv, 04.12.2013. 10:16

Iededzot Adventa vainagā otro svecīti, rīdzinieki un pilsētas viesi tiek aicināti apmeklēt plašo pasākumu programmu ar vairākiem bezmaksas koncertiem, uzvedumu bērniem, radošām meistardarbnīcām, kā arī apskatīt festivāla „Ziemassvētku egļu ceļš 2013” vides objektus.
Otrajā Adventē aicina apmeklēt kultūras pasākumus un festivālu „Ziemassvētku egļu ceļš”

Sagaidot Otro Adventi, Rīgā sākas festivāls „Ziemassvētku egļu ceļš”, kurā būs apskatāmi profesionālu mākslinieku un Latvijas Mākslas akadēmijas studentu darbi – vides dizaina objekti, kas pārsteigs ar ideju oriģinalitāti un izmantoto materiālu daudzveidību. Festivāla laikā mākslinieki piedāvās vairākus desmitus dizaina objektus – Ziemassvētku egles, kas rada īpašu noskaņu un iekrāso pilsētvidi košās svētku krāsās.

Otrajā Adventē Rīgā sākas arī festivāls „Eiropas Ziemassvētki”, kurā no 5. decembra līdz pat 28. decembrim būs dzirdami deviņi koncerti, kas ļaus klausītājiem iespēju izbaudīt gan klasikas dižgaru, gan mūsdienu komponistu skaņdarbus, kā arī dzīvīgos džeza ritmus.

Svētdien, 8. decembrī, koncertu ciklā „Adventa mūzikas svētki Rīgā” Sv. Pāvila baznīcā muzicēs Haralds Sīmanis, bet Latvijas apvienotajā metodistu baznīcā dziedās Silvija Silava un Sniedze Prauliņa.

Bērni nedēļas nogalē gaidīti Kultūras centrā „Iļģuciems”, kur notiks Liepājas Ceļojošā leļļu teātra „Maska” izrāde „Svētki pasaku mežā”. No 8. decembra mazuļiem būs iespēja apmeklēt arī muzikālo izrādi „Sniegbaltītes skola”, kas notiks VEF Kultūras pilī. Bērni kopā ar vecākiem gaidīti arī Ziemassvētku masku darbnīcā, kas darbosies Kultūras centra „Ritums” filiālē Laimdotas ielā 42.

Otrajā Adventē vairāki koncerti notiks Rīgas kultūras centros. Kultūras pilī „Ziemeļblāzma” 7. decembrī būs dziesminieka Goran Gora un grupas „Jorspeis” koncerts „Brīnumu gaidot”, bet 8. decembrī iespēja apmeklēt festivāla „Riga Symphony 2013” Bērnu Galā koncertu un labdarības koncertu. Savukārt Kultūras centrā „Mazā ģilde” notiks XIII Latvijas Bērnu un jauniešu vokālistu konkursa „Putnu bērni” laureātu koncerts.

Nedēļas nogalē klausītāji gaidīti arī koncertos Rīgas dievnamos. Sv. Jāņa baznīcā būs A. Vivaldi skaņdarba „Gloria” atskaņojums, bet Sv. Pētera baznīcā skanēs senās kanconas, ričerkāri un korāļi.

Kultūras programmu piedāvā arī Rīgas Ziemassvētku tirdziņi, kas notiek Doma laukumā, Esplanādē un Līvu laukumā.

Foto: Ziemassvētku egļu ceļš 2013. Foto (c) Juris Kalniņš

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV