Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Seno deju grupa „Galms” aicina uz koncertu „Opposto”

Easyget.lv, 04.12.2013. 10:19

Sestdien, 7.decembrī, plkst. 17:00 Bauskas pils Seno deju grupa „Galms” sagatavojusi īpašu koncertprogrammu, kurā būs redzamas gan galminieku dejas, gan vienkāršo iedzīvotāju dejas maniere. 

Koncerta nosaukums „Opposto” tulkojumā no itāļu valodas nozīmē „pretstats”, kas precīzi raksturo šo koncertu.

Koncerta pirmo daļu – galma dejas – raksturo graciozitāte, smalkums un grezni kostīmi, kas šūti pēc 16., 17.gadsimta vēsturisku personu parādes portretos redzamu tērpu paraugiem. Piemēram, izmantoti Saksijas princeses Amēlijas un Zviedrijas princeses Elizabetes tērpu paraugi. Koncerta otru daļu raksturo kustību brīvība, neprecizitāte, improvizācija un atbilstoši vienkāršo iedzīvotāju kostīmi, kas darināti pēc vēstures materiālos un gravīrās redzamajām vienkāršo iedzīvotāju sadzīves ainām.

Koncertu papildinās jauni, iepriekš neredzēti rekvizīti - ziedu vītnes un salmu vainagi. Koncerta ilgums: 1h 40min (starp koncerta pirmo un otro daļu būs 30min pārtraukums). Koncerts notiks Bauskas pils ceremoniju zālē.

Seno deju grupa „Galms” dibināta 2007. gada vasarā. To vada Bauskas pils muzeja speciāliste Ilona Ozola, kura deju prasmes pilnveidojusi seno deju meistarklasēs Vācijā, Krievijā un Anglijā. Grupas sastāvā ir gan muzeja darbinieki, gan Bauskas novada iedzīvotāji, kurus interesē vēstures izzināšana, Bauskas pils pastāvēšanas laika sadzīves un galma kultūra.

Biļetes var iegādāties Bauskas pils kasē un Mākslas salonā „Meistars Gothards” un rezervēt pa tālruni 63923793, 63922280 vai e- pastu bauska.pils@gmail.com. Rezervētās biļetes jāizpērk ne vēlāk kā 30min pirms pasākuma. Biļetes cena 2,00 Ls. 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV