Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Pasākumu cikla „Dziesmu klade” noslēgumā - Ziemas saulgriežu sagaidīšana

Easyget.lv, 04.12.2013. 12:52

Ceturtdien, 12. decembrī, plkst. 17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejā notiks pasākumu cikla „Dziesmu klade” pēdējā tikšanās reize, kurā varēs tautiskā garā sagatavoties Ziemas saulgriežu sagaidīšanai, informē muzeja pārstāve Maija Treile.

Pasākumā etnomuzikologi Lauma Bērza un Oskars Patjanko mācīs saulgriežu dziesmas un svētkos ejamās rotaļas. Apmeklētāji varēs apgūt arī puzuru gatavošanas prasmes, muzejā būs pieejami visi tradicionālo rotājumu izgatavošanai nepieciešamie materiāli. „Dziesmu klades” sarīkojumā īpaši aicinātas piedalīties ģimenes ar bērniem.

Sarīkojumu cikls „Dziesmu klade” Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) reizi mēnesī notiek kopš 2011. gada oktobra, iepazīstinot gan ar dažādu Latvijas novadu, gan gadskārtu svētku dziesmām un rotaļām. Sarīkojumos vienmēr bijis gaidīts jebkurš dziedāt gribētājs neatkarīgi no prasmes noturēt melodiju, iepriekšējo cikla pasākumu apmeklējuma vai tradīciju pārzināšanas. Apmeklētāji aicināti ņemt līdzi savu dziesmu kladi, lai pierakstītu pasākumā dziedātās dziesmas. Dziesmu teksti pēc sarīkojuma tiek publicēti arī muzeja mājas lapas sadaļā Dziesmu klade.

Ieejas maksa sarīkojumā – Ls 1,50 (2,13 EUR); pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (1,42 EUR). Biļetes cenā iekļauts izstāžu apmeklējums. Papildu informācija: www.rmm.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV