Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Gundars Ignats debitē ar romānu „Pārbaudes laiks”

Easyget.lv, 04.12.2013. 16:36

Izdevniecība "Dienas Grāmata" izdevusi rakstnieka Gundara Ignata pirmo romānu "Pārbaudes laiks".
Gundars Ignats debitē ar romānu „Pārbaudes laiks”

Jaunā prozaiķa Gundara Ignata pirmais romāns “Pārbaudes laiks” tematikas ziņā ir pirmreizējs latviešu literatūrā – tas veltīts mūsdienu Latvijas ierēdniecībai, kuru viņš labi pārzina, gandrīz desmit gadus nostrādājis dažādās ministrijās un citās valdības institūcijās. Galvenais varonis Ingars, ietūcīts baltā kreklā, tumšā uzvalkā un kaklasaitē, ne tikai veiksmīgi iztur pārbaudes laiku, kļūstot par pilntiesīgu ministrijas uzraudzības un kontroles ekspertu, bet arī saglabā stāju, nonākot saskarē ar apšaubāmām metodēm iepirkuma konkursa rīkošanā. Īpašā romāna vērtība ir tā ironiskā nopietnība, ar kādu autors atsedz ministrijā valdošās skaļo un tukšo saukļu atmosfēras neatbilstību ierēdņu ikdienišķajai esamībai. Romānā aptvertais darbības nogrieznis – viens gads – ir pārbaudes laiks arī draudzības saitēm un mīlestības jūtām. Autors liek lasītājam domāt, ka viņa romānista gaitas būs tikpat veiksmīgas kā stāstnieka iesāktais ceļš.

Rakstnieka pirmā grāmata, stāstu krājums “Bez jakas”, iznāca 2009. gadā. Romāns “Pārbaudes laiks” ir Gundara Ignata otrā grāmata.

Grāmata tapusi izdevniecības “Dienas Grāmatas” literatūras projekta “Prāta piedzīvojums” ietvaros, ko atbalsta AS Latvijas Gāze.

Grāmata izdota ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV