Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Aicina pieteikt radošas iniciatīvas Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanai

Easyget.lv, 05.12.2013. 14:00

No 17. līdz 19. janvārim Rīgas pilsētas centrā ar dažādiem kultūras un izklaides pasākumiem tiks plaši atzīmēts Rīgas - Eiropas kultūras galvaspilsētas gada sākums.

Ikkatram interesantam ir iespēja aktīvi un radoši iesaistīties šajās norisēs, piesakot savu projektu - pasākumu atklāšanas nedēļas nogalei, kas var tikt iekļauts Rīgas – Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas kopējā programmā.

Radošo iniciatīvu autori aicināti noorganizēt kultūras vai izklaides pasākumu plašam interesentu lokam, saistot tā ideju un saturu ar Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu 2014. gadā vai Rīgas – Eiropas kultūras galvaspilsētas komunikācijas kampaņas devīzi „Tu un tagad”. Iespējams arī pasākuma – projekta saturu piemērot gaismas tēmas apspēlēšanai.

Vēstījums „Tu un tagad” pauž, ka kultūra nav kaut kur tālumā, un māksla nedzīvo citā pasaulē. Tie esam mēs paši – kultūras gada veidotāji, dalībnieki un vērotāji. „Tu un tagad” rosina nojaukt robežu starp mākslas darbu un vērotāju. Šobrīd tu vēro – pēc mirkļa citi vēros tevi. Tādēļ aicinām neatstāt mākslas radīšanas un izziņas prieku māksliniekiem un kuratoriem, bet kāpt cauri ekrānam, audeklam vai skatuvei. Tu pats tagad esi mākslas darbs. Tu un tagad. Nāc un piedalies!

Šīs projektu pieteikšanas ietvaros iesniedzējs apņemas sarīkot pasākumu un īstenot savu projektu par paša vai sponsora piesaistītu finansējumu. Visi atbalstītie projekti tiks iekļauti Rīgas – Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas kopējā pasākumu programmā un atspoguļoti kopējā publicitātes kampaņā.

Atbilstoši Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas pasākumu programmas koncepcijai, pasākumus var pieteikt un īstenot teritorijā, kas aptver Rīgas pilsētas centrālo daļu un Vecrīgu – no 11. novembra krastmalas līdz Lāčplēša ielai un no Spīķeru kvartāla un Centrāltirgus līdz Hanzas ielai.

Pieteikumus aicinātas iesniegt valsts un pašvaldību iestādes, nevalstiskās organizācijas, radošās apvienības, komercuzņēmumus, kā arī fiziskas personas. Projektus var iesniegt līdz 2013.gada 13.decembrim. Plašāka informācija un pieteikumu iesniegšanas veidlapa Rīga 2014 biroja mājaslapā office.riga2014.org.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV