Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Dzejas un eksperimentālās mūzikas vakars bārā Chomsky

Easyget.lv, 06.12.2013. 09:07

Ceturtdien, 12.decembrī, bārā Chomsky klausītājiem tiks piedāvāta dzejas un eksperimentālās mūzikas performance “DUŠA/ДУША” - Latvijas dzejnieks Eriks Naivo uzstāsies kopā ar skaņu mākslinieci Jeļenu Glazovu.
Dzejas un eksperimentālās mūzikas vakars bārā Chomsky

Eriks Naivo ir pašmāju dzejnieks, kā arī vizuālais mākslinieks (darbības sfēra - fotogrāfija, kolāžas, zīmējumi), piedalījies Avant-Left dzejas festivālā Rīgā (2013), Jauno dzejnieku festivālā Sanktpēterburgā (2013). Iepriekšējas performances – “Chaos Theory” (KKC, 2012), “Red Lilly of the Valley” (9K-1 Nams, 2013).

Pašmāju multimediju māksliniece Jeļena Glazova savos projektos apvieno attēlu, eksperimentālo skaņu, instalāciju un poētisko tekstu. Eksperimentālās mūzikas darbības sfēra - drone/noise ar pārstrādāta vokāla pielietojumu. Piedalījusies starptautiskos festivālos un projektos, tajā skaitā eksperimentālās mūzikas un skaņu mākslas festivālā Sound around Kaliningrad (Krievija), Noise and Fury (Krievija), Art’s Birthday (Zviedrija), Polymer festival (Igaunija), Vilnius Noise Week (Lietuva), mūzikas festivālā Skaņu mežs (Latvija), Ūdensgabali (Latvija). Kā vieskomponiste darbojusies zviedru elektroakustiskās izpētes centrā "EMS" Stokholmā, kā arī "WORM" eksperimentālās mākslas centra mūzikas studijā Roterdamā. Sadarbojusies ar tādiem māksliniekiem kā Dereks Holcers (ASV/Vācija), Ernesto Estrelja (Spānija/Vācija), Konstantīns Katsiris (Kanāda), Aleksejs Borisovs (Krievija), Zane Raudiņa (Latvija), Platons Buravickis (Latvija).

Šomēnes biedrība "Orbīta" publicēs Jeļenas Glazovas pirmo dzejoļu krājumu "Transfēri", kas iekļauts projekta "Rīga 2014" programmā. 2014.g. gada pavasarī vācu leibls "HumanEarMusic izdos mākslinieces albumu, kas veltīts Silvijas Plātas dzejai. "HumanEarMusic" pārstāv tādus mūziķus kā Džūlija Holtere, Stefans Matjē u.c.

Pasākums notiks ceturtdien, 12.decembrī, plkst. 21, bārā Chomsky, Lāčplēša ielā 68, Rīgā. Ieeja pasākumā bez maksas.

Vairāk informācijas:

http://do-you-have-a-soul.tumblr.com/
http://www.jelena-glazova.com/

Foto: Eriks Naivo. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV