Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Iznācis žurnāla „Latvju Teksti” šīgada pēdējais numurs

Latvijas Literatūras centrs, 06.12.2013. 14:37

Festivāla “Prozas lasījumi” laikā iznākušajā žurnāla “Latvju Teksti” numurā publicētas Noras Ikstenas un Aivara Eipura apceres par šī festivāla vēsturi. Savukārt intervijas ar Knutu Skujenieku un Māru Zālīti mudina aizdomāties ne tikai par rakstnieka amata smalkumiem, bet arī par literatūras saistību ar piederību valstij un patriotisma apziņu.
Iznācis žurnāla „Latvju Teksti” šīgada pēdējais numurs

Žurnāla „Latvju Teksti” jaunākajā numurā Māra Zālīte stāsta par sava pirmā romāna tapšanas apstākļiem, bet K. Skujenieks iebilst pret kultūras kanona veidošanu: “Kanons atvieglo darbu ierēdņiem un funkcionāriem, bet neveido objektīvu kultūras ainu.”

Publicēti jaunā autora Jāņa Timošenko un bohēmiskā romāna “Odu laiks” līdzautores Lienītes Mednes-Spāres stāsti. Juris Kronbergs esejā stāsta par šīgada Nobela prēmijas laureāti Alisi Manro, publicēts arī viņas noveles “Grants” tulkojums. Savukārt dzejas sadaļā lasāmi Rūtas Mežavilkas un Artūra Lūša dzejoļi, kā arī meksikāņu modernisma dzejnieka Havjera Viljarrutijas (1903–1950) darbi Arvja Vigula atdzejojumā.

Recenziju sadaļā ir vairākas debijas “Latvju Tekstos”: mākslas zinātniece Santa Mičule vērtē Kārļa Zāles tēlu V. Rūmnieka un A. Miglas romānā “Trīs zvaigznes”, jaunie filologi Arnis Koroševskis un Ieva Nagle dalās iespaidos par I. Žoludes romānu “Santa Biblia” un A. Aizpurietes godalgoto krājumu “Turp”, savukārt dzejniece Justīne Janpaule recenzē Ž. Pereka romānu “Dzīve lietošanas pamācība”.

Aktualitāšu sadaļā Kārļa Cīruļa pārdomas par Rakstniecības un mūzikas muzeja izstādi “Sadzejotā valsts”, kā arī jaunāko Latvijā iznākušo grāmatu apskats un informācija par latviešu literatūras tulkojumiem citās valodās.

Žurnāla vāku veidojis fotogrāfs Kristaps Kalns.

Pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda un Rīgas Domes atbalstam, šogad žurnāls Latvju Teksti iznāk sešas reizes. Žurnālu var iegādāties lielākajās grāmatnīcās un preses kioskos, veikalā-kafejnīcā Upe Vaļņu ielā 26, galerijā Istaba K.Barona ielā 31a, kā arī abonēt Latvijas pastā (www.pasts.lv), abonēšanas centrā Diena (www.acd.lv) un Latvijas Literatūras centra mājas lapā (www.literature.lv).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV