Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Māris Prombergs: Kino Bize apmeklē tie, kas alkst intelektuālas izklaides

Anna Širjajeva, 06.12.2013. 15:55

Viens no Rīgas mazākajiem kinoteātriem - Kino Bize gada laikā no hobija kļuvis par biznesu
Māris Prombergs: Kino Bize apmeklē tie, kas alkst intelektuālas izklaides

Kino Bize ir nelies, 30 sēdvietu kinoteātris, kas jau gadu iemitinājies Skolas ielas 15 nama otrajā stāvā. Mājā, kas Rīgas aktīvākajai kulturāli izglītotajai publikai pazīstama kā Kaņepes Kultūras centrs. Kino Bize auditorija ir "skatītājs, kas grib atklāt kaut ko jaunu," skaidro Māris Prombergs, kinoteātra vadītājs. 

Atšķirībā no industrijas lielajiem brāļiem – kinoteātriem ar teju 400 sēdvietām - Kino Bize skatītājam piedāvā citādu, izglītojošāku saturu un intīmāku kino atmosfēru. Kino repertuāru veido jaunas un ne tik jaunas, neatkarīgi producētas filmas un video, kā arī kinematogrāfijas darbi, kas guvuši atsaucību dažādos kino festivālos. Ja lielveikalos izvietotajos lielajos, spīdīgajos kinoteātros ļaudis bieži vien iegriežas, garām ejot vai ar mērķi rast izklaidi, tad mazie kinoteātri, tostarp arī Kino Bize, uzrunā skatītāju, kas uz kinoteātri nāk pēc kino, pēc intelektuālās izklaides prātam un garam.

Nu pagājis gads, kopš Kino Bize sācis savu darbību. No hobija kino rādīšana kļuvusi par biznesu. "Ir jāskaidro, ka kino rādīšana ir pakalpojums," secina kinoteātra vadītājs par pretrunu, ar ko bieži saskāries aizvadītajā gadā. Praksē saprasts, ka lielajiem kinoteātriem ir priekšroka filmu izvēlē. Kino darba izplatītajs priekšroku dod kinoteātriem ar 400 vietām, nevis kinoteātrim ar 30 vietām. Ir arī skaidrs, ko var atļauties un ko nevar, lai spētu noturēt balansu starp laba kino izrādīšanu un spēju pastāvēt kā uzņēmumam.

"Kopējā sajūta ir ļoti pozitīva!" atzīst Māris Prombergs, vērtējot aizvadīto gadu. Pirmais gads pavadīts „mācies - darot” noskaņās. Pārsteigums bijis arī par apmeklētājiem. Ja sākotnēji to vidū vairāk bija jauniešu, tad tagad to apmeklē visa vecuma un interešu spektra ļaudis, kas alkst pēc laba kino.

Svētku laikā, kas stiepjas gandrīz mēnesi, no 26. novembra līdz 17. decembrim, kinoteātris piedāvā speciālo svētku programmu, kurā vēl tiks rādītas dažādas filmu programmas lektoru vadībā. Filmu programma „Iztraucētie sapņi”, kas ir veltīta amerikāņu kino klasikai un iekļauj stāstus, kuros indivīda sapņi un fantāzijas sastopas ar šķietami nepielūdzamo realitāti, 10. decembrī piedāvās filmas „Liesmojošie segli” (Blazing Saddles) un „Komēdijas karalis” (The King of Comedy) lektores Kristīnes Giluces vadībā. 14. decembrī filmu programmu turpinās Franču kino vakars, bet 17. decembrī kino programmas noslēgumā tiks demonstrētas filmas „Ak, laimīgais!” (O, lucky man!) un „Sekundes” (Seconds) lektora Viktora Freiberga vadībā. Filmas tiks demonstrētas orģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā. Ieeja uz jubilejas programmas pasākumiem ir bezmaksas. Vairāk par jubilejas programmu var uzzināt Kino Bize Facebook lapā.

Foto: Kino Bize. Foto no kinoteātra arhīva

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV