Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Kino Bize piedāvā Skorsēzes filmu „Komēdijas karalis”

Easyget.lv, 09.12.2013. 12:38

Amerikāņu kino klasikas programmu kinoteātrī Kino Bize turpina Martina Skorsēzes filma „Komēdijas karalis” un Mela Bruksa filma „Liesmojošie segli”
Kino Bize piedāvā Skorsēzes filmu „Komēdijas karalis”

Otrdien, 10. decembrī, „Kino Bize” norisināsies filmu programmas „Iztraucētie sapņi” vakars kinoteātra pirmās gadadienas svinību ietvaros. Vispirms tiks demonstrēta vairāku spožu komēdiju autora Mela Bruksa 1974. gada filma „Liesmojošie segli”. Vakara turpinājumā būs iespēja noskatīties leģendārā kinorežisora Martina Skorsēzes mazizrādīto filmu „Komēdijas karalis" par Rūperta Papkina centieniem kļūt par slavenu komediantu. Pirms filmām lekciju sniegs žurnāla Ir kino kritiķe Kristīne Giluce.

Amerikāņu kino klasikas programma „Iztraucētie sapņi” veltīta amerikāņu nozīmīgākajiem meistardarbiem un iekļauj stāstus, kuros indivīda sapņi un fantāzijas sastopas ar šķietami nepielūdzamo realitāti.

Plkst. 18:00 Liesmojošie segli/ Blazing Saddles, Mel Brooks, ASV, 1974, 93’

Jauno dzelzceļu plānots izbūvēt vietā, kur tagad atrodas Rokridžas pilsēta. Kā aizdzīt visus iedzīvotājus, lai nozagtu viņu zemi? Hedlijs Lemārs, uzvalkā staigājošs bandīts, Rokridžā iesūta visniknāko bandu, lai padarītu pilsētiņu neapdzīvojamu. Kad tiek nogalināts šerifs, iedzīvotāji no gubernatora pieprasa amatā iecelt jaunu. Hedlijs viņu pierunā uz pilsētu sūtīt pirmo melnādaino šerifu rietumos, kurš neizturēs darbā pat vienu dienu. Jaunais šerifs Bārts nav tāds, kā visi gaidīja.

Lomās Klīvons Litls, Džīns Vailders un Mels Brukss.

Nominācijas vairākiem Oskariem un BAFTA apbalvojumam.

Plkst. 20:30 Komēdijas karalis/ The King of Comedy, Martin Scorsese, ASV, 1982, 109’

Rūperts Papkins ir apsēsts ar vēlmi kļūt par slavenu komiķi. Viņš cenšas pierunāt savu elku, Džeriju Langfordu, atļaut viņam uzstāties Langforda sarunu šovā, taču saņem noraidījumu. Papkins nepadodas un turpina izsekot Džeriju, lai panāktu savu. Ar laiku viņš sadarbojas ar Mašu, kas arī ir apsēsta ar Lengfordu, lai viņu nolaupītu un piespiestu dot Papkinam iespēju uzstāties.

Lomās Roberts De Niro un Džerijs Lūiss. Filma ieguvusi BAFTA apbalvojumus un nominēta Kannu filmu festivāla balvai „Zelta palmas zars”.

Ieeja bez maksas. Lai rezervētu vietu uz seansiem, rakstiet filmas nosaukumu un vietu skaitu uz rezervet@kinobize.lv

Filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV