Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Sāgu "Dziesma par ledu un uguni" turpina "Vārnu dzīres"

Easyget.lv, 10.12.2013. 14:19

Izdevniecība "White Book" laidusi klajā Džordža R. R. Mārtina sāgas "Dziesma par ledu un uguni" ceturtās daļas pirmo sējumu "Vārnu dzīres". Sazvērestības, iekāre, baudas un viltus uzbango arvien varenāk. Karaļi un karalienes, bruņinieki un nodevēji, meļi, godavīri un kropļi – visi joprojām spēlē troņu spēles un piedalās vārnu dzīrēs.
Sāgu "Dziesma par ledu un uguni" turpina "Vārnu dzīres"

Karaļa osta atvadās no Tīvina Lanistera un uzgavilē Tommena precībām ar divkārt atraitni Mārgēriju Tīrelu. Taču miris ir ne tikai valdnieks Tīvins, bet arī Belons Grejdžojs. Karaļa ostā dēla Tommena vārdā, aci nepamirkšķinot, valda Serseja, bet Dzelzs salās pirmo reizi pēc tūkstošiem gadiem notiek Karaļa sapulce jeb karaļa vēlēšanas.

Serseja izvēlas savādus draugus, turpina vērpt intrigas un inspirē Tīriona medības, toties Skaistā Brīna pati dodas meklējumos - viņai jāatrod Sansa Stārka, kas noslēpumaini pazuda naktī pēc Džofreja slepkavības.

Dornē tiek plānots apvērsums, pēc kura Dzelzs tronī Tommena vietā vajadzētu sēdēt kādam citam, un zināma loma ir arī Karaļsardzei. Ieleja nespēj turēties pretī Īkstīša viltībām, arī Naktssardzes komandieris valdnieks Sniegs spēlē savu spēli un Semvelu Tārliju, mestru Īmonu un Lefkoju sūta uz dienvidiem.

Arvien skaļākas kļūst baumas par pūķiem, arvien biežāk sižeta līnija skar Senpilsētu un Brāvosu. Troņu spēles ar nerimstošu sparu rit Karaļa ostā, Dzelzs salās, Dornē, Ligzdā, Jaunavu dīķī un pie Mūra, un visur ar kritušo līķiem mielojas vārnas. Šoreiz troņu spēles vārnām ir īstas dzīres.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV