Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Šonedēļ kinoteātros iznāk "Hobita" triloģijas otrā daļa

Easyget.lv, 12.12.2013. 09:22

13.decembrī Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt “Gredzenu pavēlnieka” (“The Lord Of The Rings”) triloģijas režisora Pītera Džeksona fantastikas piedzīvojumu filmu “Hobits: Smoga posta zeme” (“The Hobbit: The Desolation of Smaug”).
Šonedēļ kinoteātros iznāk "Hobita" triloģijas otrā daļa

Filma ir uzņemta pēc žanra klasiķa Dž.R.R.Tolkīna romāna “Hobits” motīviem. Pirmā triloģijas daļa, “Hobits: negaidīts ceļojums” (“The Hobbit: An Unexpected Journey”), uz ekrāniem iznāca 2012.gada decembrī un visā pasaulē iekasēja vairāk par vienu miljardu ASV dolāru, bet trešā un noslēdzošā filma “Hobits: turp un atpakaļ” (“The Hobbit: There And Back Again”) pirmizrādi piedzīvos nākamā gada nogalē. Visu trīs “Hobita” filmu notikumi risinās 60 gadus pirms “Gredzenu pavēlnieka” triloģijas piedzīvojumiem.

Uz lielajiem ekrāniem atgriežas pērn iznākušās filmas zvaigznes ar Mārtinu Frīmenu un Īenu Makelenu titullomās, aktieru pulkam pievienojušies arī vairāki “Gredzenu pavēlnieka” varoņu lomu izpildītāji, piemēram, Orlando Blūms. Savukārt izmantojot Tolkīna daiļradi un “Gredzenu pavēlnieka” apjomīgos pielikumus, kuros Tolkīns aprakstījis Viduszemes iemītniekus un rases, to centrālos pārstāvjus, viņu sadzīvi un politiku, īpaši šai filmai tika radīti arī jauni tēli ar elfu karotāju Taurielu priekšgalā (seriāla “Lost” zvaigzne Evandželīna Lilija).

“Hobita” režisors Pīters Džeksons: “Tolkīna uzburtā pasaule ir tik ļoti bagāta un piesātināta ar notikumiem... Tagad, desmit gadus pēc “Gredzenu pavēlnieka”, sajūta ir tāda, kā pāršķirot vēstures grāmatas lapas, kā arī vienlaikus tā ir atgriešanās Tolkīna pasaulē, Viduszemē, un tikšanās ar jauniem varoņiem, radījumiem un vietām, kas līdz šim nebija atklāti.” 1937.gadā publicētais piedzīvojumu romāns “Hobits” ir rotaļīgāks stāsts par “Gredzenu pavēlnieka” triloģiju un tajā skartajām tēmām (triloģija izdota pēc Otrā Pasaules kara), tādēļ “Hobita” filmu veidotājiem, Pīteram Džeksonam un scenārija autoriem Frenai Volšai, Filipai Boijensai un Giljermo Del Toro, bija jāveic sarežģīts uzdevums, proti, jāsaglabā “Gredzenu pavēlnieka” noskaņa un stilistika arī jaunajā filmā. “Sākot ar “Hobita” triloģijas otro daļu, kad skatītāji jau ir iepazinušies ar stāsta centrālajiem varoņiem, mēs saskaramies ar nopietnākiem un tumšākiem jautājumiem, kā arī speram soli tuvāk “Gredzenu pavēlniekā” klātesošajām tēmām par varu, drosmi, alkatību un upurēšanos,” komentē filmas veidotāji.

Jaunā “Hobita” triloģijas filma jau izpelnījusies kinokritiķu atzinību. Vairāku kino nozares vadošo izdevumu citāti:

The Hollywood Reporter: “Pīters Džeksons uzņem jaunus apgriezienus un stāstam piešķir taustāmu kvalitāti.”
Empire: “Krietni pārāka par pirmo triloģijas filmu... maģija ir atgriezusies.”
Total Film: “Tiek saglabāti visaugstākie “Gredzenu pavēlnieka” standarti.”
Variety: “Ir patiesa bauda atgriezties Viduszemē!”
Screen Daily: “Šī filma noteikti necieš no tā, ka ir triloģijas otrā daļa, bet gluži pretēji – tā piedāvā ļoti kvalitatīvu izklaidi.”

Filmu “Hobits: Smoga posta zeme” kopīgiem spēkiem producējušas studijas “MGM”, “New Line Cinema” un režisoram Pīteram Džeksonam piederošā kompānija “Wingnut Films”, bet izplata kinostudija “Warner Bros.” Filma tiek demonstrēta 2D un 3D formātos, tostarp 3D HFR formātā (48 kadri sekundē).

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV