Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Iznācis Jeļenas Glazovas dzejas krājums “Трансферы/Transfēri”

Easyget.lv, 12.12.2013. 10:21

Apvienības “Orbīta” jaunajā Latvijas krievu dzejnieku grāmatu sērijā kā pirmais izdevums klājā nāk bilingvālais Jeļenas Glazovas dzejoļu krājums “Трансферы/Transfēri”.

Jeļena Glazova atpazīstamību jau ieguvusi, nodarbojoties ar konceptuālo mūziku un mākslu – viņa ir vairāku izstāžu autore, pastāvīgi uzstājas koncertos Latvijā un ārzemēs.

Grāmatā “Трансферы/Transfēri” iekļauti labākie dzejoļi no lielā autores sarakstīto tekstu kopuma – gan tādi, kas iepriekš publicēti, gan tie, kas publikas acīs nonāk pirmo reizi. Līdz šim Jeļenas Glazovas dzejoļi bijuši lasāmi “Orbītas” interneta vietnē www.orbita.lv un Krievijas interneta izdevumos TextOnly (www.textonly.ru) un Polutona (www.polutona.ru).

Sērijas redaktori ir “Orbītas” dalībnieki Aleksandrs Zapoļs un Artūrs Punte. Tulkojumus latviešu lasītājiem sagatavojuši jaunie latviešu dzejnieki Toms Treibergs un Svens Kuzmins, savukārt tulkojumu redaktors ir pazīstamais latviešu dzejnieks un dzejas tulkotājs Pēteris Dragūns. Šīs grāmatas, tāpat kā visas sērijas dizainu izstrādājis un iemiesojis mākslinieciskais duets Rūta Briede un Artis Briedis.

Grāmatas prezentācija notiks 16.decembrī plkst. 20.00 kafejnīcā VIETA (Kr. Valdemāra iela 61). Grāmatas izdošanai par godu prezentācijā uzstāsies Sibīrijas muzikanti Aleksandrs Markvarts un Maksims Jevstropovs no muzikālās apvienības Siberian Improvisation Company.

Kā nākamā šajā sērijā iznāks Rīgas dzejnieka Dmitrija Sumarokova grāmata. Jeļenas Glazovas krājums iznācis “Orbītas” izdevējdarbības programmas ietvaros un ir piektais no 14 izdevumiem, kas veltīti Eiropas Kultūras galvaspilsētas gadam.

Rīgā “Orbītas” grāmatas iespējams iegādāties veikalos “Valters un Rapa”, “Jāņa Rozes grāmatnīca”, kā arī jaunajā veikalā “NicePlace Mansards” (Kr.Barona ielā 21a (pagalmā)), un, protams, arī to interneta veikalos – www.valtersunrapa.lv, www.jr.lv un www.apgadsmansards.lv. Krievijā darbi tiek izplatīti ar kompānijas Берроунз (www.berrounz.ru) starpniecību.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV