Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Sestdien 11. novembra krastmalā iedegs Rīgas egli

Easyget.lv, 12.12.2013. 16:12

14. decembrī plkst. 16.00 Daugavmalā - 11. novembra krastmalā tiks iedegta Rīgas egle, pie kuras 31. decembrī plānots vērienīgs gadu mijas pasākums.
Sestdien 11. novembra krastmalā iedegs Rīgas egli

Trešās Adventes nedēļā rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti uz Ziemassvētku ieskaņas pasākumiem – uz koncertiem dievnamos un Rīgas kultūras centros, meistardarbnīcām un pasākumiem bērniem.

Ziemassvētku ieskaņas koncerti garīgās noskaņās būs dzirdami Rīgas dievnamos, koncerta ciklā „Adventa mūzikas svētki Rīgā”. Rīgas Mateja baznīcā muzicēs Arnis, Laima un Jānis Miltiņi, bet Rīgas Lutera baznīcā dziedās Helēna Kozlova un grupa „Levīti”.

14. decembrī Sv. Pētera baznīcā būs Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas audzēkņu un pūtēju orķestra „Intermezzo” koncerts „Mūzika Ziemassvētkos”. 15. decembrī Sv. Jāņa baznīcā klausītājus priecēs dziedātāja Jolanta Strikaite, flautiste Ieva Pudāne un ērģelniece Ilze Reine, bet 17. decembrī Sv. Pētera baznīcā uzstāsies Rīgas bērnu un jauniešu interešu izglītības kolektīvi.

Šajā nedēļas nogalē uz vairākiem pasākumiem īpaši gaidīti bērni. 14. decembrī Rīgas Jūgendstila muzeja darbosies Ziemassvētku rotājumu, apsveikumu kartīšu veidošanas un piparkūku dekorēšanas darbnīcas. 15. decembrī bērni gaidīti Ziemassvētku skaņu rīku darbnīcā kultūras centra „Ritums” filiālē, Laimdotas ielā 42. Pasākumi bērniem būs arī kultūras centrā „Mazā ģilde”, kur koncertēs bērnu vokālais ansamblis „Kolibri” un kultūras centrā „Iļģuciems”, kur uzstāsies bērnu kolektīvi. Savukārt 17. decembrī bērni aicināti uz kultūras pili „Ziemeļblāzma”, kur notiks Latvijas Leļļu teātra izrāde „Saulīte un sniega cilvēciņi”, būs tikšanās, kopīgas spēles un rotaļas ar Ziemassvētku vecīti.

Ziemassvētku gaidās notiks arī vairāki labdarības koncerti un pasākumi. 15. decembrī VEF Kultūras pilī notiks Ziemassvētku labdarības pasākums, bet 18. decembrī labdarības koncerts „Lūgšana” notiks Sv. Pētera baznīcā. Tajā piedalīsies soliste Anmary, jauniešu koris „Balsis” Inta Teterovska vadībā, kā arī solistes Keita Krūmiņa, Patrīcija Doniņa, Belinda Remese un Annemarija Moiseja.

Kultūras programmu piedāvā arī Rīgas Ziemassvētku tirdziņi, kas notiek Doma laukumā, Esplanādē un Līvu laukumā.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV