Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

„Divi brāļi” uz Nacionālā teātra skatuves

Easyget.lv, 13.12.2013. 14:23

19. un 20. decembrī Latvijas Nacionālā teātra LMT Jaunajā zālē notiks izrāde „Divi brāļi”, kas ir augsti novērtēta festivālā „Patriarha rudens 2013”. Izrādes režisors - Jānis Mūrnieks.
„Divi brāļi” uz Nacionālā teātra skatuves

Itāliešu mūsdienu dramaturga Fausto Paravidīno luga Latvijā ir iestudēta pirmo reizi. Darbs, kas tieši uzrunā jaunus cilvēkus, jo ir par viņiem – kādā dzīvoklī mitinās divi brāļi ar itāliešiem neparastiem krievu vārdiem – Ļevs un Boriss, jo vecāki cienījuši krievu literatūru un kreisās idejas. Viena no dzīvokļa istabām izīrēta Ērikai, kurai ir lietišķi romantiskas attiecības ar vienu no brāļiem. Otrs viņai šķiet pārāk pedantisks, pārāk kautrīgs, pārāk garlaicīgs un, kas zin, vai viņu vispār interesē meitenes. Protams, divu stundu laikā visu trīs jauniešu pasaule sagriežas kājām gaisā.

Izrāde iestudēta kā Jāņa Mūrnieka diplomdarbs, absolvējot maģistra studijas Latvijas Kultūras akadēmijā 2013. gadā. Topošais režisors kā izrādes centrālo tēmu izceļ godīgumu pret sevi un citiem. Vai meli, kurus cilvēks sev atļauj, it kā lai pasargātu ģimeni un savus tuvos, ir attaisnojami?

Jaunais aktieris Pēteris Galviņš Latvijas Kultūras akadēmijas skatuves mākslas festivālā "Patriarha rudens 2013" saņēmis balvu par labāko aktierdarbu šajā izrādē.

Lomās: Mārtiņš Upenieks, Laura Atelsone, Pēteris Galviņš

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV