Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Latvijas Nacionālais balets dodas viesizrādēs uz Itāliju un Grieķiju

Easyget.lv, 16.12.2013. 09:34

Gada nogalē un Jaunā gada sākumā Latvijas Nacionālais balets ar divdesmit vienu izrādi uzstāsies Itālijā un Grieķijā.
Latvijas Nacionālais balets dodas viesizrādēs uz Itāliju un Grieķiju

Pēc veiksmīgām viesizrādēm novembra beigās un decembra sākumā, kad Latvijas Nacionālajam baletam jau vienpadsmito reizi viesojoties Lielākajā Skandināvijas koncertzālē Tampere Hall Somijā, skatītāju un kritikas atzinību guva Pētera Čaikovska balets „Apburtā princese”, jau decembra beigās un janvāra sākumā mūsu mākslinieki dosies plašās viesizrādēs uz Itāliju un Grieķiju.

„Dodamies uz Itāliju, kur Bergamo mūzikas festivālā uzstāsimies ar Ādolfa Šarla Adāna„Korsāra” un Pētera Čaikovska „Apburtās princeses” izrādēm. Vairāku gadu gaitā Itālijas un Latvijas baleta māksliniekiem ir izveidojusies cieša sadarbība un draudzība, tādēļ skatītāji mūsu izrādes Itālijā uzņem ar īpašu prieku,” stāsta Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs, horeogrāfs Aivars Leimanis.

Latvijas baleta trupa ar saviem spožākajiem iestudējumiem jau daudzus gadus tiek aicināta piedalīties starptautiskos festivālos un viesoties ārvalstu teātros. Pirms diviem gadiem ar Ādolfa Šarla Adāna „Žizeli” sevi spilgti pieteikuši uz Atēnu lielākās koncertzāles Megaron skatuves, šogad Ziemassvētkos Latvijas baleta mākslinieki priecēs Grieķijas skatītājus ar septiņpadsmit Pētera Čaikovska baleta „Riekstkodis” izrādēm.

Latvijas Nacionālā baleta izrādes Rīgā būs skatāmas janvārī: „Riekstkodis” 18.janvārī, „Karmena. 5 tango” 22.janvārī, „Bajadēra” 24.janvārī.

Savukārt 2014. gadā, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, gaidāmi vairāki Latvijas Nacionālā baleta jauniestudējumi. Viens no tiem – „Trīs tikšanās”, kurā trīs pasaulē slaveni horeogrāfi dejas valodā veidos savu redzējumu triju izcilu latviešu komponistu mūzikai, pirmizrādi piedzīvos 26.aprīlī.

Foto: Balets "Riekstkodis". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV