Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Viktora Freiberga lekcija un filma „Ak, laimīgais!” Kino Bize

Easyget.lv, 16.12.2013. 11:14

Bagātīgo kinoteātra „Kino Bize” gada dzimšanas dienas programmu otrdien, 17. decembrī, noslēgs ceturtais amerikāņu kino klasikas vakars „Iztraucētie sapņi”, kurā varēs noskatīties filmas „Ak, laimīgais!” un „Kļūstot par kādu citu”.
Viktora Freiberga lekcija un filma „Ak, laimīgais!” Kino Bize

Ja esat dedzīgi Stenlija Kubrika 1971. gada kulta filmas „Mehāniskais apelsīns” piekritēji un vēlaties atkārtoti satikties ar galvenā personāža Alekša lomas atveidotāju Malkolmu Makdauelu, tad vakara sākumā Kino Bize aicina noskatīties Lindsija Andersona pāris gadus vēlāk uzņemto kapitālisma kritiku filmā „Ak, laimīgais!”. Uzreiz pēc tam sekos Viktora Freiberga lekcija.

Plkst. 21.00 tiks demonstrēta Džona Frankenhaimera filmogrāfijas sākotnējā posma viens no spožākajiem darbiem „Kļūstot par kādu citu”, kas kā spožs atklājums ir iedvesmojis amerikāņu kino klasikas programmas „Iztraucētie sapņi” veidotājus pārējo filmu atlasē. Filmu programma ir tapusi sadarbībā ar ASV vēstniecību, kas ir veltīta amerikāņu nozīmīgākajiem meistardarbiem un iekļauj stāstus, kuros indivīda sapņi un fantāzijas sastopas ar šķietami nepielūdzamo realitāti.

Ieeja bez maksas. Lai rezervētu vietu uz seansiem, rakstiet filmas nosaukumu un vietu skaitu uz rezervet@kinobize.lv. Filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā.

Filmu programma 17. decembrī:

Plkst. 17:00

Ak, laimīgais!/ O Lucky Man!, Lindsay Anderson, ASV, UK, 1973, 178’

Sireālistiskais mūzikls ir kā alegorija kapitālisma caurumiem, kas seko jauna kafijas pārdevēja piedzīvojumiem Eiropā. Aktieri spēlē vairākas lomas, piešķirot filmai teātra izrādes noskaņas.

Lomās Malkolms Makdauels, Ralfs Ričardsons un Helēna Mirrena.

Filma ieguvusi BAFTA apbalvojumus un nominēta Kannu filmu festivāla balvai „Zelta palmas zars”.

Plkst. 21:00

Kļūstot par kādu citu/ Seconds, John Frankenheimer, ASV, 1966, 106’

Banķierim Artūram Hamiltonam ir dota iespēja sākt pilnīgi jaunu dzīvi, kad viņš saņem zvanu no veca drauga Čārlija. Vienīgā problēma, ka Čārlijs it kā esot miris. Hamiltonu iepazīstina ar firmu, kas inscinēs viņa nāvi un izveidos viņam pilnīgi jaunu izskatu. Pēc operācijām, mēnešiem ilgas apmācības un psihoterapijas Hamiltons atgriežas pasaulē kā mākslinieks Tonijs Vilsons. Viņam pieder jauka māja Malibu un kalpotājs, šīs firmas darbinieks, kas viņam palīdz ar jaunajām pārmaiņām. Tomēr viņa dzīve nav tāda, kā viņš bija cerējis.

Lomās Džons Rendolfs, Ričards Andersons un Roks Hadsons.

Filma nominēta vairākiem Oskariem un Kannu filmu festivāla galvenajai balvai „Zelta palmas zars”.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV