Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Izsludināts otrais lugu konkurss „36 stundas”

Easyget.lv, 16.12.2013. 11:39

Ar mērķi veicināt Latvijas dramaturģijas attīstību, stimulēt jaunu darbu tapšanu, attīstot daudzveidīgākas radošās sadarbības iespējas starp autoriem un teātri, izsludināts otrais praktiskās teātra tekstu izstrādes darbnīcas lugu konkurss "36 stundas".
Izsludināts otrais lugu konkurss „36 stundas”

Lugu autori tiek aicināti iesūtīt jebkura apjoma pabeigtus lugu tekstus. Darbnīcām atlasīs divas lugas, kuras 36 stundu mēģinājumu procesā tiks izstrādāti līdz skatuves lasījuma formai, nododot tos skatītāju vērtējumam 16. februārī „Dirty Deal Teatro”. Darbnīcu komandas vadīs un ar dramaturgiem cieši sadarbosies režisori Kārlis Krūmiņš un Ģirts Šolis. Darbnīcās varēs piedalīties arī tie dramaturgi, kuru teksti netiks izvēlēti lasījumiem, taču būs iesūtīti konkursam. 

Konkurss „36 stundas” notiek jau otro reizi – pirmājā konkursā pirms gada tika izvēlēti Justīnes Kļavas un Ērika Vilsona teksti, kurus iestudēja Mārtiņš Eihe un Valters Sīlis. Lasījumiem tiek piesaistīti profesionāli aktieri, kas ļauj lugu autoriem iespējami precīzi apjaust savu darbu kvalitātes. Šoreiz konkursa darbnīcas darbā tiks iesaistīti arī potenciālie teātra dramaturgi, tā uzsverot šī kopš pirmskara laikiem gandrīz vai piemirstā tehniskā profesionāļa nepieciešamību šodienas Latvijas teātra procesos. Darbnīcu norises laiks no 2014.g. 10.februāra līdz 16.februārim. „36 stundas” ir vienīgais nacionāla mēroga lugu konkurss, kas tādejādi kļūst regulārs. Konkursu rīko biedrība Darbnīcas un „Dirty Deal Teatro” sadarbībā ar Dramaturgu ģildi.

Ieinteresētajiem autoriem līdz 2014.gada 20.janvārim jāiesūta savi teksti radošajam konkursam elektroniski e-pastā 11@darbnicas.lv, norādot darba autora kontaktinformāciju (tālruņa numuru un e-pasta adresi). Konkursam iesniedzamas pabeigtas lugas, taču dramaturgam jābūt atvērtam piedāvājumiem lugas tekstu darbnīcas norises laikā mainīt, ja tas nepieciešams lugas kvalitātes paaugstināšanai saskaņā ar darbnīcās iegūtajām atziņām un lasījuma režisora, kā arī teātra dramaturga ieteikumiem. Luga nedrīkst būt iepriekš iesniegta kādā citā konkursā, publicēta vai iestudēta. Lasījumiem iesūtītos darbus vērtēs atlases komisija – dramaturgi Lauris Gundars, Jānis Balodis, Rasa Bugavičute un „Dirty Deal Teatro” direktore Anna Sīle.

Konkursa Nolikumu iespējams izlasīt Darbnīcu mājaslapā www.darbnicas.lv Turpat lasāmas arī atsauces par 2013. gada „36 stundām”.

Projekts notiek, pateicoties Latvijas Republikas Kultūras ministrijas un Kultūrkapitāla atbalstam.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV