Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Splendid Palace būs skatāma beļģu drāma "Pārrautais aplis"

Easyget.lv, 16.12.2013. 15:00

No piektdienas, 20. decembra, kinoteātra "Splendid Palace" repertuārā iekļauta vēl viena no šī gada visaugstāk novērtētajām Eiropas filmām – beļģu drāma "Pārrautais aplis".
Splendid Palace būs skatāma beļģu drāma "Pārrautais aplis"

Filma "Pārrautais aplis" (The Broken Circle Breakdown, 2012) godalgota vairākos starptautiskos kinofestivālos, tai skaitā, saņēmusi arī Publikas balvu Berlīnes kinofestivālā. Beļģu drāmai šogad ticis arī visvairāk Eiropas kinoakadēmijas nomināciju (Eiropas gada labākā filmas, Labākais Eiropas režisora, Labākais Eiropas scenārija un Labākais Eiropas aktieris). Savukārt aktrise Verle Batensa par darbu filmā decembra sākumā Berlīnē saņēma Labākās Eiropas aktrises balvu.

"Pārrautais aplis" ir mīlas stāsts starp Elīzu un Didjē. Viņai pieder tetovēšanas salons, viņš kādā mūzikas grupā spēlē bandžo. Tā ir mīlestība no pirmā acu skata, neraugoties uz lielajām atšķirībām. Viņš runā, viņa klausās. Viņš ir kaislīgs ateists, kaut gan tajā pašā laikā naivs romantiķis. Uz viņas kakla ir uztetovēts krusts, kaut gan viņa ar abām kājām turas stingri pie zemes. Viņu laime kļūst pilnīga pēc tam, kad piedzimst viņu mazā meitiņa Meibela. Diemžēl Meibela sešu gadu vecumā nopietni saslimst. Didjē un Elīza reaģē ļoti atšķirīgi. Bet Meibela neatstāj viņiem nekādu izvēli. Didjē un Elīzai būs jācīnās par viņu kopā..

Lomās: Verle Batensa, Johans Heldenbergs, Nella Katruse, Gērts van Rampelbergs u.c. Filmas režisors Fēliks van Groeningens.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV