Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Izdota grāmata par 20.gs. modi

Easyget.lv, 17.12.2013. 12:24

“Jāņa Rozes apgādā” klajā nākusi grāmata stila un apģērba dizaina mīļotājiem – Herietas Vorslijas “Mode. 100 būtiskas idejas”.
Izdota grāmata par 20.gs. modi

Grāmatā eseju veidā ir parādītas un skaidrotas revolucionārās izmaiņas sieviešu apģērbu modē no 1900. līdz 2010. gadam. Idejas aprakstītas hronoloģiskā secībā, iezīmējot pārmaiņu punktus. Grāmata ietver izvērstus aprakstus par modes pasauli un bagātīgu ilustratīvo materiālu.

“Mode. 100 būtiskas idejas” mudina paraudzīties uz mūsu ikdienas garderobi ar zinošāku skatienu. Lasot šo grāmatu var uzzināt, ka pirmie bikini publikai šķita skandalozi un tos demonstrēt atļāvās vienīgi striptīza dejotājas, ka dubultās vīles un kniedes džinsos parādījās Zelta drudža laikos, lai vienkāršais darba apģērbs kļūtu izturīgāks, ka T krekls 20. gadsimta sākumā bija vīriešu apakšveļa, kā datortehnoloģijas ienāk modes industrijā utt.

Herieta Vorslija ir ainavu dizainere, rakstniece un fotomākslas entuziaste. Līdz šim uzrakstījusi vairākas grāmatas par modi: The White Dress, Classics of Fashion un Decades of Fashion u. c. Autore 13 gadus lasījusi lekcijas un pasniegusi kursus modes žurnālistikā un modes komunikācijā Central Saint Martins College Of Art and Design un University of The Arts London.

“Mode. 100 būtiskas idejas” ir pirmā grāmata latviešu valodā sērijā “100 būtiskas idejas”. Nākamajā gadā “Jāņa Rozes apgāds” šajā sērijā izdos grāmatu par kino “Kino. 100 būtiskas idejas”.

No angļu valodas tulkojusi Renāte Punka..Datorgrafiskais noformējums: Anda Austriņa.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV