Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Dirty Deal Teatro rīko meistarklasi “Bērni ar stāstiem”

Easyget.lv, 17.12.2013. 12:56

No 6. līdz 12. janvārim Dirty Deal Teatro organizē meistardarbnīcu bērniem un Latvijas jaunajiem dramaturgiem “Bērni ar stāstiem”.

Meistardarbnīcu vadīs serbu teātra režisors un teorētiķis Bojans Djordjevs. Līdz 20. decembrim 3. līdz 10. klašu skolēni tiek aicināti iesūtīt savas idejas aprakstu, ko kopā ar dramaturgu meistarklasē varēs pārvērst lugā.

Skolēni tiek aicināti iesūtīt sava stāsta ideja par tēmu “Nākotne”. Idejas aprakstā jābūt:

  • nosaukumam,
  • žanram, kādā Tu darbu gribētu realizēt (vai tā būs luga, dzejolis, stāsts),
  • galveno notikumu izklāstam,
  • galveno varoņu raksturojumam,
  • kāpēc tu gribi citiem izstāstīt savu stāstu.

Iesūtītas idejas izlasīs un izvērtēs Dirty Deal Teatro veidota žūrija un izvēlēsies piecas, kuras tiks nodotas pieciem jaunajiem dramaturgiem. Galvenais izvēles kritērijs būs iesūtītās idejas plašums, idejas autora vēlme izstāstīt savu stāstu, kā arī iespējas ideju attīstīt un uzlabot. Piecu izvēlēto ideju autori tiks uzaicināti piedalīties meistarklasē “Bērni ar stāstiem” no 6. līdz 12. janvārim, kuru vadīs serbu režisors un teātra teorētiķis Bojans Djordjevs. Meistarklase laikā skolēns divas reizes satiksies ar savu dramaturgu Dirty Deal Teatro, lai sarunātos ar viņu un izdomātu vislabāko veidu, kā ideju pārvērst gatavā darbā. Visi radītie darbi būs dzirdami publiskos lasījumos meistarklases noslēgumā, 12.janvārī Dirty Deal Teatro. Savu ideju nepieciešams atsūtīt uz e-pastu info@dirtydealteatro.lv ar norādi “Bērni ar stāstiem” līdz 20. decembrim.

Meistardarbnīcas uzdevums ir sadarbībā ar pašiem bērniem attīstīt un prezentēt piecas idejas iespējamām izrādēm nākotnē, kas būtu paredzētas jauniešu auditorijai. Paralēli meistardarbnīcas vadītājs strādās ar dramaturgiem, iepazīstinot viņus ar dažādām pieejām dramaturģiskās struktūras veidošanā laikmetīgajā teātrī un piedāvājot piemērus no pasaules pieredzes, kuros var redzēt dažādu stāsta stāstīšanas pieeju izmantojumu.

Bojans Djordjevs (Bojan Djordjev) ir Serbijā dzimis teātra režisors, kurš pašlaik uzturas Amsterdamā un strādā prestižajā teātra laboratorijā DasArts. Viņa galvenās intereses teātrī ir izrādes radošās grupas kolektīvā autorība, uz post-dramatisku tekstu balstītas izrādes. Paralēli Bojans Djordjevs studē Mākslas un mediju teoriju doktorantūrā Belgradas Mākslas akadēmijā, pirms tam viņš ieguvis maģistra grādu Mākslas un mediju teorijā Belgradas Mākslas akadēmijā un bakalaura grādu Teātra režijā. Bojans ir viens no platformas TkH (Walking Theory) izveidotājiem un TkH Journal for performing arts theory redaktors (http://www.tkh-generator.net/ ), bijis daudzu izrāžu autors Belgradā, kā arī Vīnē, Lionā, Štutgartē, Zagrebā un citur, piedalījies dažādās meistardarbnīcās un teātra laboratorijās. Vairāk informācijas: bojandjordjev.wordpress.com un dofpicture.wordpress.com.

Vairāk informācijas www.dirtydeal.lv/teatro un www.draugiem.lv/Dirty-Deal-Teatro

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV