Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Valmieras teātris 90 gadu jubileju svinēs ar koncertu

Easyget.lv, 17.12.2013. 13:00

20. decembrī Valmieras drāmas teātrī vērsies priekškars koncertam „Par saknēm, upēm un debesīm”, kas ir veltīts teātra 90 gadu jubilejai.
Valmieras teātris 90 gadu jubileju svinēs ar koncertu

Koncertā piedalīsies aktieri: Rūta Dišlere, Dace Eversa, Kārlis Freimanis, Januss Johansons, Tālivaldis Lasmanis, Arnolds Osis, Terēze Lasmane, Mārtiņš Liepa, Oskars Morozovs, Kārlis Neimanis, Ieva Puķe, Baiba Valante, Elīna Vāne un Aigars Vilims, koncertu iestudē režisore Inese Mičule, informē Valmieras teātra sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Ceriņa .

Koncerta programmu veido muzikālais vadītājs un aranžētājs Emīls Zilberts, scenogrāfs Reinis Suhanovs, horeogrāfe Liene Stepena, kostīmu māksliniece Ieva Veita.

„Kopš pirmās dienas mani pārsteidza Valmieras teātra īpašais ģimeniskums,” saka režisore Inese Mičule. „Šo sajūtu vēlos atspoguļot arī jubilejai veltītajā koncertā. Reiz izrādēs skanējušas dziesmas tagad dziedās pavisam citi aktieri, taču būs jūtama nesaraujama saikne ar tiem māksliniekiem, kuri tās izpildījuši agrāk. Šī pēctecība jeb saknes, nepārtrauktais mākslas plūdums uz priekšu jeb upes un debesis, kas ir pār mums – tie ir tie trīs motīvi, uz kuriem balstīsimies.”

Programmā iekļautas dziesmas, ko komponisti Mārtiņš Brauns, Zigmars Liepiņš, Ivars Vīgners, Emīls Zilberts un citi radījuši vairāku gadu desmitu garumā. Katrai no tām bijis savs stāsts un nozīme izrādes kopējā noskaņā. Aktieru sniegumā koncertā skanēs dziesmas no izrādēm „Meldermeitiņa”, „Sirano de Beržeraks, „Trīs musketieri”, „Piecas romances vecā mājā”, „Daugava”, „Līdz pavasarim” un citas. Daudzas no tām jau ieguvušas savu, no iestudējuma neatkarīgu dzīvi un pat iekļautas Dziesmu svētku repertuārā.

Jubilejas koncertā izskanējušo dziesmu vēsturiskās versijas apkopotas kompaktdiskā „Par saknēm, upēm un debesīm”, kas jau ir pieejams Valmieras teātra kasē, Zvaigzne ABC un Jāņa Rozes grāmatnīcās, kā arī Valmiermuižas alus tirgotavās.

Koncerts „Par saknēm, upēm un debesīm” arī 21., 22., 23., 26. un 27. decembrī. Savukārt pēc koncerta 28.decembrī notiks teātra Gada balvu pasniegšanas ceremonija un teātra 90 gadu jubilejas svinēšana.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV