Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Izziņo Vīnes Burgteātra un Alvja Hermaņa izrādes „Tēvi” papildizrādi

Easyget.lv, 17.12.2013. 13:09

Pateicoties lielajai skatītāju interesei, 30. janvārī notiks Vīnes Burgteātra „Tēvi” papildizrāde.
Izziņo Vīnes Burgteātra un Alvja Hermaņa izrādes „Tēvi” papildizrādi

Galerijas:

„Tēvi” tiks izrādīti trīs reizes – 30. un 31. janvārī un 1. februārī plkst. 19:00 Rīgas Kinostudijā, informē Latvijas Jaunā teātra institūta pārstāve Gundega Laiviņa.

Izrādi veidojis režisors Alvis Hermanis ciešā sadarbībā ar aktieriem Gundaru Āboliņu, Juri Baratinski un Oliveru Stokovski.

Izrādē satiekas latvietis, krievs un vācietis. Ne kā anekdotē, bet gan jūtīgā stāstā par tēviem un dēliem, kurā trīs aktieri izspēlē savas atmiņas. “Man pašam ir dēli, mans tēvs vēl ir dzīvs, un esmu pārliecināts, ka attiecības starp dēlu un tēvu ir viena no noslēpumainākajām lietām pasaulē”, saka režisors Hermanis. Gundars Āboliņš, Juris Baratinskis un Olivers Stokovskis stāsta par sevi un saviem tēviem, atklājot salīdzināmo un nesalīdzināmo. Viņi atceras kā dēli, bet izstāsta kā aktieri, zīmējot saikni starp teātri un instinktu, mākslu un dzīvi, simulāciju un pretrunu. Šinī teātra un dzīves kolāžā trīs izcili personāži atklāj, kā kļuvuši par to, kas viņi ir. Viņu stāsti ir aizkustinoši, jautri, baisi un skumji, bet vienmēr – dziļas mīlestības pilni.

Vācu teātra kritiķe Renāte Kleta „Tēvus” uzskata par vienu no labākajiem Hermaņa iestudējumiem ārpus Latvijas, bet teātra zinātniece Kalina Stefanova izrādes apskatā raksta: „Gadu simtiem teātris ir cenzēts dēļ tā potenciāla izraisīt dumpi. Tādas izrādes kā „Tēvi” to nedara. „Tēvi” dara kaut ko citu – šī izrāde maina cilvēku iekšēji. Vai tas nav vienīgais veids, kā patiešām mainīt pasauli? Laikā, kad arvien vairāk mākslinieku grib mainīt teātri, un tik maz paliek to, kuri grib mainīt pasauli, Hermanis dara gan vienu, gan otru”.

Alvja Hermaņa izrāžu nedēļa, kas ir Rīgas – Eiropas Kultūras galvaspilsētas notikums, notiks no 2014. gada 25. janvāra līdz 1. februārim un piedāvās Minhenes Kamerteātra iestudējumu „Vēlie kaimiņi” un Vīnes Burgteātra izrādi „Tēvi” Rīgas Kinostudijā, Ginta Grūbes dokumentālo filmu „Vairāk nekā dzīve” kinoteātrī Splendid Palace un Hermaņa starptautiskajai karjerai veltītu teorētisku pasākumu Jaunajā Rīgas teātrī.

Programmu rīko Latvijas Jaunā teātra institūts ar LR Kultūras ministrijas un nodibinājuma „Rīga 2014” atbalstu. Biļetes Biļešu Paradīzes kasēs un internetā.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV