Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Ceturtajā Adventē Rīgā notiks dažādi svētku pasākumi

Easyget.lv, 17.12.2013. 17:19

Ar garīgas noskaņas koncertiem, latvisko Ziemassvētku svinēšanas tradīcijām un svētku pasākumiem bērniem Rīgā sagaidīs ceturto Adventi.
Ceturtajā Adventē Rīgā notiks dažādi svētku pasākumi

Adventa laikā turpinās koncerti Rīgas dievnamos. 20. decembrī Svētā Pestītāja (Anglikāņu) baznīcā, piedaloties jauktajam korim „Medera”, instrumentālajai grupai un solistei Ilzei Grēvelei, klausītāji aicināti uz koncertu „Sirdis gaida”. Šajā pašā dievnamā 21. decembrī varēs dzirdēt kamerkora „Salve” uzstāšanos, bet koncertcikla „Adventa mūzikas svētki Rīgā” noslēguma koncerts notiks 22. decembrī Rīgas Jaunajā Sv. Ģertrūdes baznīcā. Jauks muzikāls baudījums gaidāms arī Sv. Marijas Magdalēnas baznīcā, kurā skanēs J.S. Baha „Si minora mesa”, un to izpildīs baroka koris „Collegium Choro Musici Riga”, baroka orķestris „Collegium Musicum Riga” diriģenta Māra Kupča vadībā un solists Sergejs Jēgers.

Tradicionālās noskaņās Ziemassvētku svinēšana Rīgā tiek svinēta ar pasākumu „Bluķa vakars Vecrīgā”. Piektdien, 20. decembrī, Rīgas un Latvijas folkloras kopas aicina piedalīties kopīgā bluķa vilkšanas rituālā, kas iezīmē Ziemas saulgriežus kā pagrieziena punktu laika ritējumā, kad vistumšākajā gada brīdī atgriežas gaisma – Saule. Bluķa vilkšanas rituāls sāksies Rātslaukumā, tā maršruts virzīsies pa Vecrīgas ielām un laukumiem, lai noslēgtos atkal šajā pašā vietā.

Nedēļas nogalē notiks vairāki svētku pasākumi bērniem. 21. un 22. decembrī mazuļi gaidīti VEF Kultūras pilī, lai noskatītos muzikālu izrādi „Runcis Francis” un kopīgās rotaļās tiktos ar Ziemassvētku vecīti. Bērni aicināti arī uz Jūgendstila muzeju. Tur tiks veidoti Ziemassvētku rotājumi un kartītes, kā arī dekorētas piparkūkas. Savukārt kultūras centrā „Imanta” bērni varēs satikt laisko rūķi Kabatiņu, Burtu rūķi un Ziemassvētku vecīti, kā arī noskatīties deju koncertuzvedumu „Burtu spēlītes Ziemassvētkos”.

Ceturtās Adventes laikā koncerti notiks arī kultūras centrā „Mazā ģilde”, Latvijas Universitātes Lielajā aulā un VEF Kultūras pilī.

Kultūras programmu piedāvā arī Rīgas Ziemassvētku tirdziņi, kas notiek Doma laukumā, Esplanādē un Līvu laukumā.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV