Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Izdota 100 populārāko Ziemassvētku dziesmu nošu grāmata

Easyget.lv, 18.12.2013. 09:04

Pirmo reizi Latvijā vienuviet - krāšņā un praktiskā nošu izdevumā apkopotas Latviešu komponistu un pasaulē jau par klasiku kļuvušas Ziemassvētku dziesmas, informē Izdevniecība MicRec.
Izdota 100 populārāko Ziemassvētku dziesmu nošu grāmata

Grāmatas sastādītāji rūpīgi izanalizēja to, kas ir visvairāk pieprasītās dziesmas radiostacijās, koncertos, kā arī svinīgos pasākumos Ziemassvētku laikā, un izveidoja savdabīgu Top 100. Grāmatā atrodamas visas populārākās par klasiku kļuvušās Ziemassvētku dziesmas, sākot ar „Klusa nakts, svēta nakts” un beidzot ar „Zvaniņš skan” un „Jūs, bērniņi, nāciet”.

Pirmo reizi nošu grāmatā atradīsiet latviešu komponistu Raimonda Paula, Jāņa Lūsēna, Zigfrīda Muktupāvela, Valda Indrišonoka, Jāņa Ķirša, Aigara Grāvera, Vitas Siliņas, Ingus Ulmaņa, Āra Ziemeļa, Aigara Voitišķa, Ainara Virgas, Mārtiņa Freimaņa, Laura Reinika, Aivara Hermaņa un Igo rakstītās dziesmas, kuras itin bieži dzirdamas tieši Ziemassvētku laikā. Šīs dziesmas izpildījušas grupas Knīpas un Knauķi, Dzeguzīte, Līvi, bet bet, Brāļi Ziemeļi, Lādezers, Jauns Mēness, kā arī solisti Igo, Niks Matvejevs, Zigfrīds Muktupāvels, Ieva Akuratere un citi.

Nošu grāmatā atradīsiet notis, akordus un visu dziesmu tekstus, kas var jums būt noderīgi saņemot dāvanas pie Ziemassvētku eglītes.

Notis sastādījusi Juta Bērziņa, bet rediģējis mūziķis Normunds Kalniņš, kurš pašlaik strādā pie jauna nošu izdevuma, kurā plānots apkopot 50 grupas Prāta vētra populārākās dziesmas. Taču pirms tam izdevniecība MicRec plāno izdot maestro Raimonda Paula 100 populārāko dziesmu nošu izdevumu.

Jaunā nošu grāmata atrodama Jāņa Rozes un citās grāmatnīcās, kā arī to iespējams pasūtīt MicRec mājaslapā: http://micrec.lv/lv/node/2814

Grāmatas dizainu veidojis mākslinieks Guntars Ošenieks.

Grāmatnīcās grāmata pieejama gan atsevišķi, gan komplektā ar jauno CD izlasi „20 populāras Ziemassvētku dziesmas”.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV