Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Izdota grāmata „Latvijas 100 skaistākās vietas”

Easyget.lv, 18.12.2013. 15:33

Gada nogalē, kad Latvija tikko nosvinējusi savu 95. dzimšanas dienu, Apgāds Zvaigzne ABC ir laidis klajā grāmatu, kas veltīta mūsu valsts skaistākajām, interesantākajām un iedvesmas bagātākajām vietām.

Grāmata „Latvijas 100 skaistākās vietas” palīdz atklāt mūsu zemes daudzveidību un unikālo kultūrvēsturisko mantojumu, aicinot ikvienu lasītāju aizraujošā ceļojumā uz Latvijas krāšņākajiem dabas objektiem – Abavas ieleju, Gaiziņkalnu, Zvārtes iezi, Rāznas ezeru, Jūrkalnes stāvkrastu, Kolkasragu, Daugavas lokiem, Ventas rumbu – un kolorītām pilsētām – Rēzekni un Valmieru, Liepāju un Ventspili, Kuldīgu un Salacgrīvu, Ludzu un Valku, iepazīstinot gan ar labi pazīstamiem, gan ar mazāk zināmiem muzejiem, ļaujot ielūkoties majestātiskās un cēlās pilīs Rundālē, Bīriņos, Mežotnē, Bauskā, Jelgavā un Cesvainē, kā arī vēlreiz atgādinot par Latvijas valstiskuma simboliem – Brīvības pieminekli, Rīgas pili, Nacionālo teātri, kur proklamēta Latvijas Republika, Cēsīm, kur radies sarkanbaltsarkanais karogs, un Ziemassvētku kauju vietām, kas atsauc atmiņā latviešu cīņassparu un varonību. Mūsu galvaspilsētas Rīgas kolorītais un daudzveidīgais raksturs atklāsies, iepazīstot tās vienreizīgo arhitektūru – elegantās jūgendstila ēkas Alberta ielā, vēsturisko Vecrīgas apbūvi un atdzimušo Melngalvju namu, ainaviskos parkus pilsētas centrā un Pārdaugavā, dažādu konfesiju dievnamus, kuru torņu silueti ir raksturīga pilsētas panorāmas iezīme, interesantos muzejus un, protams, arī krāšņo Centrāltirgu, kas neatstāj vienaldzīgu nevienu.

Grāmatā iekļauti apraksti un krāšņas fotogrāfijas par 100 skaistām mūsu zemes vietām – gan tādām, kas jau izsenis tiek uzskatītas par Latvijas ainavas un valstiskuma simboliem, gan mazāk pazīstamiem objektiem, kuru skaistums un vienreizīgums ikdienas steigā varbūt ir mazāk pamanīts un apjausts. Dodieties uz Valgundi, kur apcerīga burvība izjūtama sieviešu pareizticīgā klostera teritorijā, aizbrauciet uz Drusku pilskalnu Igaunijas pierobežā un pamājiet sveicienus Munameģim, apmeklējiet neogotisko pērli Līksnas baznīcu netālu no Daugavpils vai izbaudiet Sēlijas kolorītu Ērberģes muižas apkaimē! Šī grāmata mudinās aiz ierastā ikdienišķuma maskas saskatīt skaistumu tajā ielā, pa kuru ikdienā steidzamies uz darbu, vai krāšņumu tās upes tecējumā, kas plūst gar mūsu lauku māju.

Grāmatas veidotāji izvēlējušies tikai 100 objektus, taču Latvijas skaistāko un iedvesmas bagātāko vietu sarakstu varētu papildināt vēl un vēl, turklāt katram no mums ir mīļš kāds bezgala skaists dzimtās zemes stūrītis, par kura eksistenci daudzi varbūt nemaz nenojauš. Lai šī grāmata jums noder par pamudinājumu iepazīt Latviju un atklāt tās neatkārtojamo raksturu.

Ja jums kādu dienu šķiet, ka te, Latvijā, jau viss ir zināms un labi pazīstams, tad ņemiet rokās šo grāmatu un pavisam noteikti jūs atkal spēsiet palūkoties uz mūsu zemi ar pārsteiguma pilnām acīm, un izjutīsiet lepnumu par to, ka šeit dzīvojat!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV