Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Dailes teātrī martā trīs pirmizrādes

Easyget.lv, 19.12.2013. 12:10

Dailes teātrī martā gaidāmas trīs pirmizrādes – „Milēdija” Lielajā zālē, „Vecpuiši un vecmeitas” Mazajā zālē un „Peldētāju komanda” Kamerzālē, informē teātra pārstāve Liene Jakovļeva.
Dailes teātrī martā trīs pirmizrādes

Ērika Emanuela Šmita lugu „Milēdija”, kas tapusi pēc Aleksandra Dimā romāna „Trīs musketieri” motīviem, Dailes teātra Lielajā zālē iestudēs Dž.Dž.Džilindžers. Pirmizrāde paredzēta 7.martā. „Trīs musketieri” ir stāsts par jauniem cilvēkiem, kas patīk jauniem cilvēkiem. Patīk tāpēc, ka visu notikumu centrā ir sieviete – neizsakāmi pievilcīga, gudra, jutekliska, neparedzama. Viņas mīlestība sola debesu svētlaimi, taču tā var būt arī nāvējoša – un dažreiz vienlaicīgi. Tāda ir lēdija Vintere – Milēdija. Milēdija nes līdzi avantūras, mūžīgu nemieru, negulētas naktis, negaidītu nodevību, sirdsapziņas pārmetumus, nepiepildītas cerības, lauztus solījumus. Viņa valdzina un biedē, uzbrūk un aizsargājas. Viņa ir bende un upuris. Kas viņa ir? Protams, ka pati dzīve... Lēdijas Vinteres lomā būs Rēzija Kalniņa vai Agnese Zeltiņa. Pārējās lomas atveidos Ģirts Ķesteris (Kardināls Rišeljē), Juris Žagars (Bekingemas hercogs), Gints Grāvelis (D’Artanjans), Lauris Dzelzītis (Atoss), Aldis Siliņš (Portoss), Intars Rešetins (Aramiss), Dārta Daneviča (Konstance Bonasjē), Ieva Segliņa (Ketija), Gints Andžāns (Feltons), Valdis Liepiņš (Lords Vinters), Lilita Ozoliņa (Žanna de Breja), Lauris Subatnieks (Rošfors), Marīna Janaus (Klostera priekšniece), Dainis Grūbe (Patriks), Juris Kalniņš (Jēkabs Mazels) un Mārtiņš Počs (Kalps).

9.martā Mazajā zālē notiks Hanoka Levina lugas „Vecpuiši un vecmeitas” iestudējuma pirmizrāde. Jauniestudējuma režisors būs Regnārs Vaivars. ...Znaiduhs nemīl Pukicu, bet viņi precēsies. Tā, lūk. Pukica nav pārāk glīta, bet ir iemīlējusies Znaiduhā līdz bezsamaņai. Viņa gribēja precēties – viņš piekrita. Viņa gatavojās – viņš neiebilda. Bet iet un to tiešām izdarīt? Naivajām sievietēm būtu jāsaprot – viņi, vīrieši, vēlas daudz ko, bet visizmisīgāk viņi vēlas, lai tos liktu mierā. No otras puses – kāpēc jābaidās no sievas? Nav jau nekāds pasaules gals, dzīve taču ir arī pēc kāzām. Kaut kā jau cilvēki izgrozās. Apprecas – izšķiras. Bet varbūt viss ir otrādi un Pukicai viņš nemaz nepatīk? Taču Znaiduham viņa pēkšņi šausmīgi patīk! Viņš ir gatavs uz jebkuru muļķību, jebkuru kaprīzi – pat precēties ar viņu. Lomas atveidos Kristīne Nevarauska, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Artūrs Dīcis, Juris Bartkevičs un Dainis Gaidelis.

5.martā paredzēta pirmizrāde Kamerzālē – režisors Viesturs Roziņš iestudēs Jabera Ramezani lugu „Peldētāju komanda”, kas veidota pēc Mirandas Džulejas stāsta motīviem. ...Tuksnesī, kur nav ūdens, valda sausums un pastāv stingras reliģiskas dogmas, četras meitenes uzsāk bīstamu spēli, gatavojoties peldēšanas sacensībām. Meitenēm, kuras vēlas trenēties peldēšanā, ūdens vietā ir jālieto iztēle. Cilvēka iztēle var darīt brīnumus – tu vari būt jebkas un izdarīt jebko. Neviens tev neko nevar aizliegt. Ja vien iztēle nebūtu tikpat bīstama kā reālā pasaule... Izrādē spēlēs Inita Dzelme (Roja), Elīna Dzelme (Lilija), Ērika Eglija (Ketija) un Laura Atelsone (Nerija).

Marta piedāvājums par īpašām cenām būs divas izrādes Kamerzāle – „Antigone” 16.martā un „Mīļais melis” 19.martā, kad visu biļešu cena būs Ls 4 (EUR 5,69).

Biļešu iepriekšpārdošana uz izrādēm martā sāksies 20. decembrī.

Foto: Dailes teātris. Foto (c) Kristīne Veinberga

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV