Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Bekmambetovs uzņems jaunu kino eposa “Ben-Hurs” versiju

Easyget.lv, 25.12.2013. 11:40

Viens no Krievijas veiksmīgākajiem filmu veidotājiem, režisors, producents un scenārists Timurs Bekmambetovs gatavojas uzņemt klasiskā eposa “'Beh-Hurs” jaunu versiju jeb “rimeiku”.
Bekmambetovs uzņems jaunu kino eposa “Ben-Hurs” versiju

Timurs Bekmambetovs ievērību izpelnījies ne tikai ar kases grāvējiem Krievijā, piemēram, “Nakts sardze”, “Dienas sardze” un “Likteņa ironija: turpinājums”, bet arī Holivudā, kur viņš ir uzņēmis tādus darbus kā asa sižeta filmu “Meklēšanā” (“Wanted”) ar Andželīnu Džoliju titullomā, 3D piedzīvojumu lenti “Abrahams Linkolns: vampīru mednieks” (“Abraham Lincoln: Vampire Hunter”) un producējis citas filmas. Bekmambetovs ir atbildīgs arī par populārās komēdiju franšīzes “Eglītes” (“Ёлки”) veidošanu.

Piedzīvojumu drāma “Ben-Hurs” (“Ben-Hur”) ir uzņemta pēc Lū Volesa 1880.gadā izdotā romāna motīviem un ir stāsts par ebreju princi vārdā Ben-Hurs, kurš tika nodots un padarīts par vergu, bet nepadevās un, izcīnījis brīvību, atriebās saviem pretiniekiem. 1959.gadā iznākusī filma ar Čārltonu Hestonu (Charlton Heston) titullomā saņēmusi 11 ASV Kinoakadēmijas godalgas, tostarp labākās filmas kategorijā. “Oscar” godalgu rekords netika pārspēts teju 40 gadus, jo šo panākumu izdevies atkārtot vien 1997.gada filmai “Titāniks” (“Titanic”) un “Gredzenu pavēlnieka” triloģijas noslēdzošajai daļai 2003.gadā.

Lai arī informācija par Bekmambetova interesi “Ben-Hura” projekta veidošanā tika izplatīta pirms dažiem mēnešiem, vairāki kino industrijas izdevumi raksta, ka režisors un studija “MGM”, kurai pieder filmas veidošanas tiesības, par sadarbību vienojušies tikai gada nogalē. Savukārt jaunākā filma, kas tapusi ar Bekmambetova gādību, komēdija “Eglītes 3”, Latvijas kinoteātros iznāk 27.decembrī. Galvenajās lomās atgriežas Krievijas komiķi un kinozvaigznes Ivans Urgants, Sergejs Svetlakovs un citi.

Filmas “Eglītes 3” reklāmas rullītis ar subtitriem latviski:



Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV